dizi

btsdaily
My Holo Love (2020) – IMDb: 7,7

dizi
Netflix Kore dizisi önerileri arasında yer alan yapımlarından biri olan My Holo Love yalnız bir kadının yeni tanıştığı bir yapay zeka ile değişen hayatını konu edinmiştir. Son derece renkli ve eğlenceli sahneleriyle dikkat çeken dizide komedi unsurlarına da sıklıkla yer verilmiştir. Netflix üzerinden izleyebileceğiniz My Holo Love dizisi 12 bölümlük bir mini dizidir.

Tür: Bilim Kurgu, Dram, Komedi
Yönetmen: Lee Sang Yeob
Oyuncular: Yoo Hyun Min, Ko SUng Hee, Choi Yeo jin

dizi önerileri (okul konulu)

esma
Genellikle okul konulu dizi sevenler için:
- Extraordinary You (lise)
- School 2017 (lise)
- School 2015 (lise)
- True Beauty (lise)
- My ID is Gangnam Beauty (üniversite)
- Cheese On The Trap (üniversite)
- Boys Over Flowers (lise)
- Playfull Kiss (lise)
En ünlüleri bu diziler. Keyifli seyirler.
1

kral jeongjo

KORESÖZLÜK
Kral Jeongjo (1752-1800) Joseon Hanedanlığı'nın 22. hükümdarıdır. Ülkenin gelişmesi için çeşitli reformlara girişmesi nedeniyle Joseon'da reformcu hükümdar olarak kabul edilir. Büyükbabası Kral Yeongjo (1724-1776)'dan sonra ve oğlu Kral Sunjo (r. 1800-1834)'dan önce gelmekteydi. Kendisi birçok kişi tarafından Joseon'da Kral Sejong'la beraber en başarılı ve ilerigörüşlü hükümdar olarak kabul edilmektedir.

Babası Kral Yeongjo tarafından öldürülen Veliaht Prens Sado'nun oğludur. Annesi Hanımefendi Hyegyeong'un yazdığı Hanımefendi Hyegyeong'un Hatıratı adlı otobiyografisinde Kore'nin Talihsiz Veliaht Prensesi olarak yaşamını ayrıntılarıyla anlatmıştır. Paha biçilemeyecek kadar değerli olan bu eser Kral Yeongjo, Kral Jeongjo ve Kral Sunjo'nun saltanatları süresince yaşanan politik olaylara kaynaklık etmektedir.

Reformu nedeniyle Kral Jeongjo, kralın gücünü geliştirmesi için çok çalışan ancak sonunda suikast girişiminde bulunan ihtilaflı politikacı Hong Guk-yeong ile tanışmıştır.

Jeongjo, babasının adını temize çıkarmak için uzun süre saltanatta kalmıştır. Sarayın yanı sıra babasının mezarının da bulunduğu şehir olan Suwon'a gitmiştir. Babasının mezarını koruması için Hwaseong Kalesi'ni yaptırmıştır. Kale, bugün UNESCO Dünya Miras Alanı olarak kabul edilmektedir.

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:14
To World of My 17:
Odd girl out webtoonundan uyarlanan bu mini dizimizde 17 yaşındaki ana karakterimiz hep hayal ettiği lise arkadaşlık ilişkilerini kurmaya çalışırken olaylar pek istediği gibi gelişmez ve asla arkadaş olmak istemediği okulun en güzel kızlarından oluşan bir arkadaş grubunun içinde bulur kendini

film

btsdaily
Bin Jip (2004) - IMDB Puanı: 8,1

Bin Jip, Güney Kore sanat sinemasının en başarılı isimlerinden biri olan Ki-duk Kim'in en beğenilen filmlerinden. Film Türkçeye Boş Ev ismiyle çevrildi. Film, boş evlere gizlice girme alışkanlığı olan Tae-Suk ve eşinden şiddet gören bir kadının karşılaşmasını, bu karşılaşma sonunda kadının kurtuluşunu konu alıyor. Filmde anlatılan hikaye uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek türden. Aynı zamanda film müziklerinde ünlü Mısırlı sanatçı Natacha Atlas da devreye giriyor.

blackpink

KORESÖZLÜK
2016 yılında ilk kez sahneye çıkar çıkmaz sektörde sağlam bir yer edinen dörtlü, kısa sürede benzersiz ateşiyle dünyayı aydınlatacak.

Yoğun güçlü marşları ve EDM'den daha yavaş şarkılara kadar uzanan müzikal tarzları ile Girl Crush konseptlerini öldürürken, aynı zamanda tüm benzersiz yanlarını sergilemeye hazır çok yönlü bir grup olarak tanınmaya başladılar.
blackpink

the full sun - beyond the clouds

KORESÖZLÜK
Jung Se-Ro ( Yoon Kye-Sang ) babasını kaybetti ve Tayland'da çalınan elmasları da içeren bir cinayet davası yüzünden hayatı mahvoldu. Bu olaydan sonra Jung Se-Ro hayatını bir dolandırıcı olarak yaşar. Park Gang-Jae ( Cho Jin-Woong ) onun suç ortağıdır ve kardeşler gibi yakındırlar. Jung Se-Ro daha sonra Han Young-Won adında bir kadına aşık olur. Nişanlısı Jung Se-Ro yüzünden öldü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol