memories of murder

KORESÖZLÜK
1986 yılında Güney Kore, askeri bir diktatörlük altındadır. Ülkede yasaklar ve baskılar tüm sıkılığı ile devam ederken bir gün, tecavüze uğrayarak vahşice bir cinayete kurban giden bir kadın bulunur. Hemen başlayan soruşturmanın başına, yerel polis dedektifi Park Doo-man getirilir. Fakat olayı çözmek için kullandığı yöntemler, herşeyi berbat etmekten başka bir işe yaramayacaktır.Başarısızlıkla sonuçlanan soruşturma yöntemleri nedeni ile bir çok tanığın zarar görmesi sonucu, Seul'dan yeni bir dedektif olan Seo göreve atanır. Zeki, kurnaz ve işini bilir tavırlarına rağmen Seo'nun da soruşturmada son derece başarısız olması, olayları iyice sarpa sardıracaktır.
memories of murder

sea god-denizler imparatoru

koresozluk
'Denizin İmparatoru' Choi In-ho'nun aynı adlı romanından uyarlanan 50 bölümlük bir drama. Drama, Birleşik Shilla Hanedanlığı döneminde (676~935) Doğu Asya denizine ve uluslararası ticarete hakim olan Jang Bo-go'nun (?~846) hayatını anlatıyor.

Jang Bo-go, coğrafi olarak önemli bir deniz yolu olan Wando'ya Cheong-Hae-Jin kurarak korsanları da ortadan kaldırdı. Aynı şekilde Doğu Asya'daki deniz ticaretinin düzenini Dang'dan (Çin) ve Japonya'dan Kuzey Çin denizine dikti.

kill ıt

KORESÖZLÜK
Tutkulu bir hayvan sever ve yetenekli bir veteriner Kim Soo-hyun'un ( Jang Ki-yong ) aslında bir seri katildir.Gerçek kimliğini gizlemek için veteriner olarak çalışan Kim Soo-hyun, kötü bir üne sahiptir.Sempatik ruhunu gizleyen inatçı bir dedektif olan Do Hyun-jin (Nana). Do Hyun-jin, onu doğrudan Kim Soo-hyun'a götüren bir vaka üzerinde çalışır. Aradığı seri katil olduğuna inanan Do Hyun-jin, Kim Soo-hyun'un kimliğini ve geçmişini ayrıntılı olarak araştırır, ancak bulduğu şey onu başka bir gerçeğe götürür. Sonra Do Hyun-jin ve Kim Soo-hyun, yıllar önce onları birbirine bağlayan gizemi çözmek için yola çıkarlar.

miracle in cell no. 7

koreanturk
Zihinsel engelli ama kızını çok seven bir baba ( Ryoo Seung-Ryong ), haksız yere bir suçla itham edilir ve hapse gönderilir. Daha sonra kızı Ye-Seung ( hukuk fakültesi öğrencisi olan Park Shin-Hye , masumiyetini kanıtlamak için çalışır.

1997 yılında Yong-Goo , bir çocuğun zekasına sahip olmasına rağmen kızı Ye-Seung ( Kal So-Won ) ile mutlu bir şekilde yaşamaktadır . Kızına almayı umduğu sarı bir Sailor Moon sırt çantasına bakmak için her gün bir dükkana uğrarlar. Bir gün son sarı Sailor Moon sırt çantasının satıldığını fark ederler. Yong-Goo davasını savunmak için mağazaya girer, ancak sırt çantasını alan baba, Yong-Goo'yu tokatlar.

Ertesi gün, sarı Sailor Moon sırt çantasını alan kız, Yong-Goo'yu marketin otoparkında çalışırken görür. Aynı sarı sırt çantasını satan başka bir mağaza tanıdığını söyler. Yong-Goo, kızı geleneksel bir açık hava pazarına kadar takip eder. Kısa bir süre sonra kız yerde baygın yatıyor ve Yong-Goo kalp masajı yapmaya çalışıyor. Bir kadın geçiyor ve polisi arıyor.

Yong-Goo adam kaçırma ve cinayetle suçlanıyor. Ölen kızın babası aynı zamanda Ulusal Polis Teşkilatı şefidir. Yong-Goo'ya ölüm cezası verilir ve hapse atılır. Hapishanede, Yong-Goo diğer beş mahkumla aynı hücreyi paylaşıyor. Bir gün, Yong-Goo hücre arkadaşı So Yang-Ho'nun ( Oh Dal-Su ) hayatını rakip bir hapishane çetesi liderinden kurtarır . Böylece Yang-Ho, iyiliğinin karşılığını alabilmek için Yong-Goo'ya elinden gelen her şekilde yardım etmeyi teklif eder. Yong-Goo, So Yang-Ho'ya kızı Ye-Seung'u görmek istediğini söyler. Beş mahkum daha sonra bir mucize gerçekleştirmeyi planlıyor.

encounter

koresozluk
Cha Soo-Hyun ( Song Hye-Kyo ) bir politikacının kızıdır. Üniversiteden mezun olduktan sonra büyük bir şirket işleten bir ailenin oğluyla evlendi. Evliliği, politikacı babası için bir kolaylık evliliğiydi. Ancak kocası bir ilişki yaşadı ve boşanmak istedi. Cha Soo-Hyun artık boşanmıştır. Bir otelin CEO'sudur.

Kim Jin-Hyeok ( Park Bo-Gum ) sıradan bir genç adamdır. Düzenli bir iş bulmaya çalışır ve bu arada yarı zamanlı işlerde çalışır. Kim Jin-Hyeok 20'li yaşlarına yaklaşırken Küba'ya bir gezi yapmaya karar verir. Orada Cha Soo-Hyun ile tanışır. Kısa bir karşılaşma yaşarlar. Kore'ye döndüğünde bir otelden telefon alır. Küba'ya gitmeden önce otelde bir iş görüşmesi yaptı. Artık işe alındığını ve Cha Soo-Hyun'un CEO olduğunu öğrenir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol