kore gelenekleri

erva
Kore'deki kadınların yüzlerinin genelde beyaz olduğunu mutlaka farketmişsinizdir,genelde beyazlaştırmaya çalışırlar bunun nedeni ise kadınların teninin beyaz olması orada aselet göstergesi olduğu içindir.

youth of may

KORESÖZLÜK
1980 yılının Mayıs ayında, Gwangju Ayaklanmasının çalkantılı zamanlarında, Hee-Tae ( Lee Do-Hyun ) ve Myung-Hee ( Go Min-Si ) birbirlerine aşık olurlar. Aşkları kader tarafından belirlenmiş gibi görünüyor.

Hee-Tae tıp fakültesine sınıfının en üstünde girmiş bir tıp öğrencisidir. Uysal bir insana benziyor, ama aynı zamanda boyun eğmez bir ruhu ve inatçılığı var. Myung-Hee son 3 yıldır hemşire olarak çalışıyor. Adil olmayana karşı duran sevimli bir insandır.
youth of may

dizi

btsdaily
W - Two Worlds Apart (2016) IMDb: 8,1

dizi
30 yaşlarında iki insanın yaşadığı aşk hikayesini anlatmaktadır. Bu hikaye aynı zaman diliminde ancak farklı dünyalarda geçmektedir.

secret garden (special drama)

KORESÖZLÜK
Gi-Rim ( Cha Min-Jee ) lise öğrencisi olduğundan beri romancı olmayı hayal ediyordu. Çok sayıda edebiyat yarışmasına başvurdu, ancak hiçbirini kazanamadı. Hayalinden vazgeçerek bir yayınevine iş başvurusunda bulunmaya karar verir. Yayıncılık şirketi için yaptığı röportaj gününde Gi-Rim, Yeo-Jin ( Baek Jin-Hee ) ve Jong-Hak ( Lee Dong-Kyu ) ile tanışır . Onlar, Gi-Rim'in bir daha asla görmemeyi umduğu iki kişidir. Lise günleri onlar yüzünden mahvolmuştu. Gi-Rim daha sonra görüşme binasından çıkar ve eve gider. Hafızası onu lise günlerine geri götürür.

bulgasal

KORESÖZLÜK
"Ölümsüzlük" Dan Hwal ( Lee Jin-Wook ) ve Min Sang-Woon'un ( Kwon Na-Ra ) hikayesini anlatıyor .

Dan Hwal 600 yıl önce bir insandı. Eski hanedanın kalıntılarını silmek için bir subay olarak görevini yerine getirirken ölümsüz oldu. 600 yıldır ölümsüzdür.

Min Sang-Woon eskiden ölümsüzdü. O şimdi bir insan olarak reenkarne oldu ve bir insan olarak yaşıyor. Trajik bir olay yaşadıktan sonra adını ve kimliğini değiştirdi. Saklanarak yaşıyor ve intikam almak istiyor.

Ok Eul-Tae ( Lee Joon ) ölümsüzdür. Dan-Hwal'ın aksine, ölümsüzlüğünün yanı sıra güç ve zenginliğin tadını çıkarıyor.

Geçmişte, Dan Sol ( Gong Seung-Yeon ) Dan Hwal'ın karısıydı. Onun özel bir şeyi var.

acılı kore yemekleri

merakli biri
acılı kore yemeği 1:Kimchi
Eminim Kore sevenlerin en yaygın olarak bildiği yiyeceklerden biri Kimchi. Bir nevi Kore turşusu denilebilir. Her yemeğin yanında çoğunlukla servis ediliyor, her evin dolabında kesinlikle de bulunuyor. Hatta ülke çapında çok sevilen bu turşu için Kimchi festivalleri bile yapılıyor Kore'de. İçeriğinde, Çin marulu, havuç, yeşil soğan, zencefil, bol bol sarımsak ve Kore'ye özgü Gochujang biber salçası bulunuyor.

acılı kore yemekleri

365 repeat the year

KORESÖZLÜK
Kusursuz bir hayata sahip olmanın hayalini kuran 10 kişi, zamanda 1 yıl öncesine yolculuk ediyor. Orada hayatlarını sıfırlayabilirler, ancak hayatlarını tehdit eden gizemli vakalar gerçekleşir.

Ji Hyung-Joo ( Lee Joon-Hyuk ) deneyimli bir dedektiftir ve 7 yıllık iş tecrübesine sahiptir. Geçmişe bir yıl seyahat etme fırsatı bulur. Sıfırlanan hayatından hoşlanır, ancak kendisi gibi zamanda geriye giden insanların gizemli vakalara karıştığını öğrenir. Bunun arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmaya çalışır.

Shin Ga-Hyun ( Nam Ji-Hyun ) bir web çizgi romanı yazarıdır. Son 3 yıldır popüler web çizgi roman dizisi “Gizli Katil”i yayınladı. Shin Ga-Hyun, işkolik ve hassas bir mükemmeliyetçidir. Bir gün ani bir kaza geçirir. Kaza hayatını cehenneme çevirir. Bu sırada, zamanda bir yıl öncesine yolculuk yapmak için bir teklif alır. Shin Ga-Hyun hayatını sıfırlar ama beklenmedik bir davayla karşı karşıya kalır.
365 repeat the year

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol