kore kültürü merkezi

KORESÖZLÜK
Kore Kültür Merkezi, Kore ve Türkiye arasındaki kültür alışverişini güçlendirmek için 13 Ekim 2011 tarihinde Kore Hükümetine bağlı olarak Türkiye'nin başkenti Ankara'da kurulmuş olan bir devlet kurumudur.

k-pop

btsdaily
NU'EST
k-pop
Pledis Entertainment tarafınfan kurulan Nuest kpop erkek grupları arasında yer alıyor. 5 üyeden oluşan grup (JR, Aron, Baekho, Minhyun, Ren) ilk çıkışını 2012'de “Face” adlı teklisiyle yaptı. Promosyon dönemlerinde ve yılın geri kalanında Japonya, Avustralya, Asya'nın diğer bölgeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nde etkinlikler düzenleyerek küresel pazarda kendilerini gösterdiler. Grubun “NU'EST-M” ve “NU'EST W” şeklinde iki alt grubu da var. Dünyanın farklı yerlerinde şimdiye kadar 9 konser turu düzenleyen NU'EST'in toplam 26 ödülü bulunuyor.

kore dizileri

btsdaily
Itaewon Class (2020)
kore dizileri
IMDb: 8.2

Tür: Dram

Park Seo Ro-Yi babasıyla yaşayan içe kapanık bir gençtir. Okulun ilk günü bir çocuğa zorbalık yapan çocukla kavga eder. Fakat bu kavga ettiği çocuk babasının çalıştığı şirketin patronudur ve çocuktan özür dilemesi istenir. Seo Ro-Yi özür dilemez ve babasının işten atıldığı yetmezmiş gibi okuldan da ayrılmak zorunda kalır. Bir gün babası şüpheli bir araba kazasında hayatını kaybeder ve babasının katilini öğrenir. Fakat sebep olduğu şeyler yüzünden hapse girer ve çıktığında bu adaletsizlikleri yapanlara karşı savaşacaktır.

ıf you wish upon me

KORESÖZLÜK
Eğer Bana Dilersen (If You Wish Upon Me), 2020 yılında yayınlanan Güney Kore televizyon dizisidir. Dizi, Lee Jin-hyuk, Lee Seul ve Choi Won-sub'un senaryosunu yazdığı bir fantastik romantik komedi türünde olup, Kim Hye-yoon ve SF9 üyesi Rowoon'un başrollerini paylaştığı bir hikayeyi anlatır. Kim Hye-yoon, umutsuz bir durumdayken gizemli bir şekilde ortaya çıkan Rowoon'un karakteri tarafından dilekleri gerçekleşen bir kızı canlandırır. Dizi, genç kızın dilekleriyle ilgili komik ve romantik olayları ele alırken, aynı zamanda hayallerin gerçeğe dönüşme sürecini de anlatmaktadır.

our beloved summer

KORESÖZLÜK
Choi Ung ( Choi Woo-Sik ) ve Kook Yeon-Su ( Kim Da-Mi ) 5 yıl önce ayrılmışlardır. Lise yıllarında çektikleri bir belgesel popüler hale gelir. İstemiyorlar ama kameranın önünde durmak zorundalar.

Choi Ung saf ve özgür ruhlu bir adam gibi görünüyor ama hayatında ilk kez bir şeye sahip olmak istiyor. Bunun için aklında ne tutuyorsa onu gösterir. Kook Yeon-Su, okulunda en iyi öğrenci olmayı hedefledi, ancak artık gerçekliğine uyum sağlayan, şiddetle yaşayan bir yetişkin.

secret garden

KORESÖZLÜK
Varlıklı bir adam ve dublörlük yapan yoksul bir kız birbirine âşık olur. Ancak ruhları açıklanamaz biçimde yer değiştirince işler karışır ve karanlık sırlar açığa çıkar.
Başroldekiler:Hyun Bin,Ha Ji-won,Yoon Sang-hyun
Yaratıcılar:Shin Woo-chul,Kim Eun-sook
secret garden

twice

KORESÖZLÜK
Survival realite şovu SIXTEEN aracılığıyla şekillenen TWICE'ın 9 üyesi, 2015'te çıkış yaptıkları andan itibaren dünyayı fırtınalar estirdi.

Birçok yönden olağanüstü olan TWICE, yüksek enerjili performansları, eğlenceli müzik tarzı ve ilgi çekici konseptlerinin yanı sıra hayranlara olan büyük bağları ile kalabalığın arasından sıyrılıyor.
twice

kore dizileri

btsdaily
Lim Ju-kyung okuduğu lisede çirkin diye dalga geçilen ve çirkin olduğu için zorbalığa uğrayan bir kızdır. Artık bu duruma daha fazla dayanamayacağı bir anda ailesi taşınmaya karar verir. Bu karar neticesinde Lim Ju-kyung'unda okulu değişir. Esas kızımız eski okulunda yaşadıklarını tekrar yaşamamak için makyaj yapar ve bambaşka birine dönüşür. Yeni okuluna gittiğinde güzelliği ile okulun popüler ve havalı kızlarından biri haline gelir. Okulda güzel ve dikkat çekiciyken evde eski çirkin ördek yavrusu haline geri döner. Bu arada okulun iki popüler erkeği Su-ho ve Seo-jun ile tanışır. Bu iki erkek normalde de birbirlerinin karşısında yer alırken şimdide esas kızımız için karşı karşıya geleceklerdir. İşin ilginç yanı bu erkeklerden biri Lim Ju-kyung ile okul dışında da, onun gerçek hali ile de görüşmektedir. Peki ikisinin aynı kişi olduğundan haberdar mıdır?

Dizi bize çirkin olduğu için mutsuz olan ve bu yüzden makyaj yaparak başka biri haline gelen, iki farklı görüntüde, iki farklı hayat yaşayan bir lise öğrencisinin yaşamını anlatmaktadır.
kore dizileri

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol