hücre 7 mucizesi

KORESÖZLÜK
Kızını çok seven zihinsel özürlü bir baba (Ryoo Seung-Ryong), yanlışlıkla bir suçla suçlanır ve cezaevine gönderilir. Daha sonra hukuk fakültesi öğrencisi olan kızı Ye-Sung (Park Shin-Hye) babasını kurtarmak için çalışır. 1997 ; Yong-Goo kızı Ye-Seung (Kal So-Won) ile zeka özürlü olmasına ragmen mutlu mesut yaşarlar. Onlar hergün bir dükkana uğrayıp kızına sarı Sailor Moon sırt çantası alacağına dair söz veriyor. Bir gün, son sarı Sailor Moon sırt çantasının satılmakta olduğunu farkederler. Yong-Goo satışı engellemek için magaza içine gider, ama çantayı satın alan babanın tokat atmasıyla olay biter.Ertesi gün çalıştığı otaparkta sarı Sailor Moon sırt çantası almış bir kız görür. Kız çantanın satıldığı bir magazayı bildiğini söyler. Yong-Goo kızı geleneksel açık pazara kadar takip eder. Kısa bir süre sonra kız bilinçsizce yere yığılır ve Yong-Goo kıza CPR yapmaya çalışır. Yanlarından geçen bir kadın polis çağırır. Yong-Goo Çocuk kaçırmak ve cinayetle suçlanır. Ölen kızın babası da Ulusal Polis Ajansı şefidir. Yong-Goo'ya ölüm cezası verilir ve hapsedilir. Hapishanede 5 mahkumla Yong-Goo bir hücreyi paylaşır. Bir gün, Yong-Goo hapishane çete lideri So Yang-Ho (Oh Dal-Su)'nın hayatını kurtarır. So Yang-Ho minnettarlığını elinden geldiğince göstermekte ve Yong-Goo'ya her şekilde yardım etmektedir. Yong-Goo kızını görmek istediğini So Yang-Hoya söyler. Beş tutuklu bir muzice gerçekleştirmek için plan yapmaya başlarlar.
hücre 7 mucizesi

flower boy next door

KORESÖZLÜK
Dizi, evinden nadiren ve karşı komşusunu gözetleyen genç bir kadının etrafında dönmektedir. Ko Dok-Mi (Park Shin-Hye), karşı binada oturan Han Tae-Joon'u (Kim Jung-San) gözetlemeyi bir rutin haline getirmiştir. Bir gün, her zaman ki gibi Tae-Joon'un evini gözetlerken onun dairesinde bir başka adamın (Yoon Si-Yoon) olduğunu fark eder. Dahası, adam gözetlendiğinin farkına varır ve Dok-Mi'nin kapısına dayanır.
flower boy next door

acılı kore yemekleri

merakli biri
acılı kore yemeği 1:Kimchi
Eminim Kore sevenlerin en yaygın olarak bildiği yiyeceklerden biri Kimchi. Bir nevi Kore turşusu denilebilir. Her yemeğin yanında çoğunlukla servis ediliyor, her evin dolabında kesinlikle de bulunuyor. Hatta ülke çapında çok sevilen bu turşu için Kimchi festivalleri bile yapılıyor Kore'de. İçeriğinde, Çin marulu, havuç, yeşil soğan, zencefil, bol bol sarımsak ve Kore'ye özgü Gochujang biber salçası bulunuyor.

acılı kore yemekleri

k-pop

btsdaily
2PM
k-pop
2008'de kurulan erkek k-pop grubu 2PM, JYP Entertainment tarafından yönetiliyor. “10 Jeom Manjeome 10 Jeom” (Türkçesi “10 Üzerinden 10” demek) şarkısıyla ilk çıkışını yapan grup, “Again & Again” adlı şarkısıyla ilk defa liste başı oldu. Zaman zaman anlaşmazlıklarla gündeme gelen 2PM grubu, her şeye rağmen günümüzde bile ayakta olan k-pop grupları arasındaki yerini koruyor💪! Ayrıca 2Pm'in bu zamana kadar 10 adet konser turu bulunuyor.

2PM grup üyeleri:
– Jun.K (baş solist)
– Nichkhun (vokalist)
– TaecYeon (baş Rapçi)
– Wooyoung (solist)
– Junho (solist)
– Chansung (vokalist, Rapçi)
– Jaebum (baş solist, Rapçi) (gruptan ayrıldı)

mr. sunshine 2

KORESÖZLÜK
1800'lerin son çeyreğinde Kore henüz Japonya işgaline uğramamışken küçük bir çocuk olan Eugene Choi, Jaseon'a sefere gelen Amerikan askerleri tarafından savaşın içerisinden alınır kurtarılarak Amerika'ya getirilir.Yıllar sonra Eugene Choi, bir yetişkin olduğunda çocukken kaçtığı memleketi Jaseon'a bu sefer yeni bir kimlikle bir Amerikan askeri olarak geri döner.Yeniden Jaseon'a döndüğünde burada Ae-Shin isminde soylu bir kadına gönlünü kaptıracaktır.Diğer ismi Bay Sean Shine olan dizi APAN Star'ın 2018 ödüllerinde yılın en iyi dizisi seçilmiştir.

best chicken

KORESÖZLÜK
Bo-A ( Kim So-Hye ) bir webtoon yazarı olmak istiyor ama hayalini gerçekleştirmek için mücadele ediyor. Bo-A, büyükbabasına ait olan bir hamam işletiyor ve aynı zamanda hamamın ikinci katında yaşıyor. 3 arkadaşı dışında kimseyle ilişki kurmaz. Hamam, kendisini toplumdan soyutlaması için mükemmel bir yerdir.

Choi-Go ( Park Sun-Ho ) büyük bir şirkette çalışan işini bırakmıştır. Tavuk lokantası açacak yer arar. Bo-A'nın büyükbabasının sahip olduğu hamama bir göz atar. Choi-Go, tavuk restoranının hamam yerini beğeniyor ve bir kira sözleşmesi imzalıyor. Bo-A'nın büyükbabası, restoranda çalışması için Bo-A'yı işe alırsa, ona aylık kirasında indirim yapmayı teklif eder.

kore dizileri

btsdaily
Creating Destiny

Başrol kızımız Avustralya'da yaşayan Amerika'da okumuş bir kız ve ailesinin zoruyla Kore'ye bir nevi beşik kertmesi diyebileceğimiz adamla tanışmaya gelir.

k-pop

btsdaily
NU'EST
k-pop
Pledis Entertainment tarafınfan kurulan Nuest kpop erkek grupları arasında yer alıyor. 5 üyeden oluşan grup (JR, Aron, Baekho, Minhyun, Ren) ilk çıkışını 2012'de “Face” adlı teklisiyle yaptı. Promosyon dönemlerinde ve yılın geri kalanında Japonya, Avustralya, Asya'nın diğer bölgeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nde etkinlikler düzenleyerek küresel pazarda kendilerini gösterdiler. Grubun “NU'EST-M” ve “NU'EST W” şeklinde iki alt grubu da var. Dünyanın farklı yerlerinde şimdiye kadar 9 konser turu düzenleyen NU'EST'in toplam 26 ödülü bulunuyor.

mother of mine

KORESÖZLÜK
Küçük bir bip çorbası restoranı işletirken Park Sun-Ja, üç kızı Mi-Sun ( Yoo-Sun ), Mi-Ri ( Kim So-Yeon ) ve Mi-Hye'yi ( Kim Ha-Kyung ) tek başına büyütmüştür . Bu güne kadar restoranı hâlâ o işletiyor ve üç kızı da artık büyümüş durumda. Sun-Ja'nın ilk kızı Mi-Sun evli ve bir kızı var. Mi-Sun çalışmak ve ailesine bakmakla meşgul. İkinci kızı Mi-Ri annesini çok önemsiyor. Kendine güveniyor ve işini iyi yapıyor. Mi-Ri, iş arkadaşı Tae-Joo ( Hong Jong-Hyun) ile romantik bir ilişkiye girer.). Şirketin sahibi olan ailenin en küçük oğludur. En küçük kızı Mi-Hye'dir. Eskiden gelecek vaat eden bir romancıydı, ama artık değil. Restoranda annesine yardım ediyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol