my wife ıs a gangster

KORESÖZLÜK
2001 yapımı komedi ve aksiyon filmi My Wife Is A Gangster, Kore Box Office verilerine göre, tarihin en çok izlenen Kore filmlerinden bir başkası. Filmin My Wife Is a Gangster 2 ismindeki devam filmi 2003'te, My Wife Is a Gangster 3 ismindeki üçüncü filmiyse 2006'da vizyona girmiştir.

Eun-jin, çok küçükken yetimhanede birlikte kaldığı ablası Yu-jin'den ayrılmak zorunda kalmıştır. Eun-jin büyüdüğünde, bir Kkangpae (Kore'de ganster yerine kullanılan kelime) olmuştur ve Mantis adını almıştır. Ablası Yu-jin'se çok hastadır ve ölmeden önce, kardeşinden kısa sürede evlenmesini ister. Kardeşinin bu son dileğini gerçekleştirmek isteyen Eun-Jin, hemen yanındakilerden biri olan Romeo'dan ona birini bulmasını ister. Çıktığı randevular fiyaskoyla sonuçlanan Eun-Jin, bir gün Kang Soo-il ile tanışır ve olaylar bundan sonra gelişir.

dae mul

KORESÖZLÜK
"Dae Mul" , Kore'nin ilk kadın cumhurbaşkanı olan bir kadın olan Seo Hye-Rim'in ( Ko Hyun-Jung ) kariyerini takip ediyor .

Seo Hye-Rim, bir yayın şirketinde spiker olarak çalışan sıcakkanlı bir kadındır. Kocasının haksız yere ölümünü şiddetle protesto ettiği için yayın şirketi tarafından kovulur. Daha sonra seçimle bir yıllığına Ulusal Meclis üyesi olur. Namhae İlçesi eyalet valisi olarak başarılı bir büyünün ardından Seo Hye-Rim, Güney Kore'nin ilk kadın başkanı oldu. Başkanlığı sırasında Seo Hye-Rim, Çin ile yaptığı küçük düşürücü diplomasi nedeniyle görevden alma ile karşı karşıya kalır, ancak başkanlığını tamamlayabilir. Ha Do-Ya'dan ( Kwon Sang-Woo ) manevi destek ve sevgi alır .

Ha Do-Ya ( Kwon Sang-Woo ) fakir bir lise öğrencisiydi, ancak babasının güçlü bir adam tarafından mahvolduğunu gördükten sonra, Ha Do-Ya çok çalışır ve savcı olur. Ha Do-Ya şimdi sadece 3 savcının olduğu küçük bir kasabada çalışıyor. Savcılık makamının bilincini korumaya çalışır. Daha sonra, yolsuzluk davasını siyasi daha yüksek güçte ele almak için baş savcı olur.

Kang Tae-San'ın ( Cha In-Pyo ) babası Ulusal Meclis'e üye olmak için 7 kez denedi, ancak her seferinde başarısız oldu. Kang Tae-San daha sonra kamu hizmeti sınavını ve baro sınavını başarılı bir şekilde geçer. Kısa bir süre savcı olarak çalışır ve ardından politikacı olur. Yüksek hırsları nedeniyle, Kang Tae-San bir kolaylık evliliğine girer. Karısı, güçlü bir Chaebol grubunun kızıdır. Kang Tae-San, Başkan Seo Hye-Rim'e yönelik suçlamayı yönetiyor. Kang Tae-San'ın Ha Do-Ya'nın babasının ölümüyle de bir bağlantısı var.

Jang Se-Jin ( Lee Su-Kyeong ), Blue House'un (Başkan'ın konutu) sanat koleksiyonunun galeri yöneticisi ve küratörüdür. Kang Tae-San'ın sevgilisi ve Lee Bae-Ho'nun kızıdır. Daha sonra Kang Tae-San'ın Lee Bae-Ho'yu önde gelen bir siyasi partinin baş pozisyonundan tahttan indirmesine yardım eder.

the partner

KORESÖZLÜK
"Ortak", sanıkları ve çevrelerindekileri savunmak için mücadele eden iki hukuk firmasını merkez alıyor. Dul bekar bir anne ve avukat olan Eun-ho Kang ( Kim Hyun-Joo ), karizmatik ve acımasız avukat Tae-jo Lee ( Lee Dong-Wook ) ile uğraşır .

İlk iki bölümde avukatlar, üvey kız kardeşini öldürmekle suçlanan bir üvey kardeşi ve zengin bir kayınvalide ile boşanmış gelini arasındaki davayı içeren davalar üzerinde çalışıyorlar.

Birbirini izleyen her bölüm, bunun gibi kışkırtıcı davaları ele alırken, aynı zamanda avukatların cazibesini ve günlük hayatlarını da gün ışığına çıkaracak.

jeon noh min

KORESÖZLÜK
Jeon Noh Min, 1997 televizyon dizisi “Star in My Heart” ile oyunculuk çıkışını yapan Güney Koreli bir aktördür. O zamandan beri hem filmlerde hem de televizyon dizilerinde üretken bir kariyere sahip. Jeon, 2004 yılında aktris Kim Bo Yun ile evlendi, ancak çift 2012'de boşandı. Bir oğlu var.

phantom

KORESÖZLÜK
Kim Woo-Hyun ( So Ji-Sub ) yüksek rütbeli bir polis memurunun tek oğludur. Woo-Hyun polis akademisine birinci sırada girdi ve akademiden birinci sırada mezun oldu. Bir dedektif olarak daha sonra siber soruşturma departmanına katılır. Woo-Hyun daha sonra siber dünyada saklananların sırlarını ortaya çıkarmak için çalışır.

happy home

KORESÖZLÜK
Sam-Bong ( Kim Young-Chul ) Çin restoranı Gahwamansasung'u açar. Ailesine karşı ucuz ve otoriterdir. Bir karısı ve üç çocuğu var: ikizler Hae-Ryung ( Kim So-Yeon ) ve Man-Ho ( Jang In-Sub ) ve küçük kardeşi Hae-Won ( Choi Yoon-So ).

Hae-Ryung'un kocası Hyun-Ki ( Lee Pil-Mo ) ile mükemmel bir hayatı var gibi görünmektedir . Kayınvalidesi başarılı bir Kore geleneksel kıyafet tasarımcısıdır. Gerçekte, Hae-Ryung'un hayatı mükemmel olmaktan uzaktır. Tek oğlu 5 yıl önce bir trafik kazasında öldü. Kocası ona karşı kayıtsız, kayınvalidesi ise özel hayatında ona karşı acımasızdır. O sırada Hae-Ryung, Ji-Gun ( Lee Sang-Woo ) ile tanışır . Ortak bağları paylaştıkça yakınlaşırlar, ancak Ji-Gun'un Hae-Ryung'a söyleyemeyeceği bir sırrı vardır.

Hae-Ryung'un ikiz kardeşi Man-Ho, beceriksiz ve çocuksu. Karısı Mi-Soon ( Kim Ji-Ho ) ile babasının Çin restoranında çalışmaktadır . Hem işte hem de evde Mi-Soon'a güveniyor. Bir gün, geçmişte Sam-Bong'un restoranında çalışan ve Mi-Soon ile aynı yetimhanede büyüyen Se-Ri ( Yoon Jin-Yi ), bir bebek oğluyla ortaya çıkar. Se-Ri, Mi-Soon'a çocuğun babasının Man-Ho olduğunu söyler.

En küçük kardeş Hae-Won bir moda dergisinde editör olarak çalışmaktadır. Yeni baş editörü Kang-Min'i ( Park Min-Woo ) sevmiyor , çünkü babasının şirketin CEO'su olması nedeniyle pozisyonu kazandı.

bts

yezda
BTS
7 üyeden oluşan Güney Koreli grup. Bir çatı katı altında şarkılar yazmaya başlayarak dünyada rekorlar kıran bir grup haline geldi. İnsanların kendilerini sevmesi amacıyla şarkılar yazan,söyleyen bir grup fanlarına ARMY adını vermişlerdir.Hadi birlikte BTS üyelerini tanıyalım.

Kim Namjoon: Rm grubun lideri ve rapçilerden biri, 12 Eylül 1994 (26 yaşında) Güney Kore doğumlu, Başak burcu, 1.80cm boyunda ve 74 kilo

Kim Seok Jin: Jin grubun vokalisti, 4 Aralık 1992 (27 yaşında) Güney Kore doğumlu,Yay burcu,1.79cm boyunda ve 63 kilo

Min-Yoon-Gi: Suga grubun bir diğer rapçisi,9 Mart 1993 (26 yaşında) Güney Kore doğumlu,Balık burcu,1.73cm boyunda ve 59 kilo

Jung Ho Seok: J-Hope grubun ana dansçısı ve alt vokallik,alt rapçilik yapıyor. 18 Şubat 1994 (25 yaşında) Güney Kore doğumlu,Kova burcu, 1.77cm boyunda ve 65 kilo

Park Ji Min: Jimin BTS'e katılan son üye,grubun ana dansçısı ve baş vokalisttir. 13 Ekim 1995 (24 yaşında) Güney Kore doğumlu,Terazi burcu,1.73cm boyunda ve 60 kilo

Kim Tae Hyung: V grubun baş dansçısı ve aynı zamanda yardımcı vokal, 30 Aralık 1995 (24 yaşında) Güney Kore doğumlu,Oğlak burcu,1.79cm boyunda ve 63 kilo

Jeon Jung Kook: Jungook grubun baş dansçısı,ana vokalisti ve alt rapçisi, 1 Eylül 1997 (22 yaşında) Güney Kore doğumlu,Başak burcu,1.78cm boyunda ve 66 kilo

your honor

KORESÖZLÜK
Han Soo-Ho ve Han Kang-Ho tek yumurta ikizi olarak doğdular ama tamamen farklı hayatlar yaşıyorlar. Han Soo-Ho bir yargıç olarak çalışıyor ve ilkeler tarafından yönlendiriliyor. Han Kang-Ho'nun kapsamlı sabıka kaydı 5 farklı tutuklama içeriyor. Bir gün, Han Soo-Ho aniden ortadan kaybolur. Han Kang-Ho gizlice kardeşinin yerini hakim olarak alır. Bir zamanlar çöp olarak görülen Han Kang-Ho, "Sevgili Yargıç" olur ve çok saygı görür.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol