miss granny

KORESÖZLÜK
En çok izlenen Güney Kore filmleri sıralamasında önemli bir yere sahip olan Miss Granny, vizyona girdiği 2014 senesinde açılış gününde 850,000 kişiyi sinema salonlarına doldurmayı başarmış ve Güney Kore'de vizyonda olduğu süre boyunca, Hollywood yapımı animasyon filmi Karlar Ülkesi (Frozen)'dan sonra ikinci en çok izlenen film olmuştur. Miss Granny dünya çapında 59.6 milyon dolar hasılat elde etmiştir ve gelmiş geçmiş en çok izlenen Kore filmlerinden biri olmuştur.

Listemizin diğer bir gençliğe özlemi konu alan filmi olan Miss Granny'nin konusuysa şöyle: 74 yaşındaki Oh Mal-soon, oğlu ve ailesiyle yaşamaktadır. Bir takım olaylardan ötürü, oğlu onu huzurevine göndermeye karar verir. Oh Mal-soon, mutsuzca sokaklarda gezinirken bir fotoğraf stüdyosu gözüne ilişir. Ölümünün yakın olduğuna inanan Oh Mal-soon, bunun son fotoğrafı olacağını düşünerek stüdyodan içeri girip portresini çektirir. Stüdyodan çıktığında ise gözlerine inanamaz çünkü bir anda 20 yaşındaki haline döndüğünü fark eder. Bu durumun keyfini çıkarmak isteyen Oh Mal-soon'un bu mucizeyi nasıl kullandığını anlatan duygusal ve komik Kore filmi, izleyicilerden de tam not almış gibi duruyor.

twice

KORESÖZLÜK
Survival realite şovu SIXTEEN aracılığıyla şekillenen TWICE'ın 9 üyesi, 2015'te çıkış yaptıkları andan itibaren dünyayı fırtınalar estirdi.

Birçok yönden olağanüstü olan TWICE, yüksek enerjili performansları, eğlenceli müzik tarzı ve ilgi çekici konseptlerinin yanı sıra hayranlara olan büyük bağları ile kalabalığın arasından sıyrılıyor.
twice

tarih konulu kore dizileri

minny
100 Days My Prince
Konusu: Joseon Hanedanlığı döneminde geçen bu dizide veliaht prens bir gün aniden kaybolur. Hafızasını kaybetmesine yol açan bir kaza sonucunda veliaht prens sarayın dışında bir sivil olarak yüz gün geçirir.
Kategori: Tarihi, Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2018

a mans story

KORESÖZLÜK
Zengin bir ailenin oğlu olan Kim Shin (Park Yong-ha), bir playboy olarak yaşıyordu, ancak bir gün babasının şirketi, birleşme ve iflasla kapanma sürecinde TS Group'un bir komplosuna karıştı. İflastan sonra, Kim Shin'in babası depresyona girer ve kendini asar.

Bu olay nedeniyle Kim Shin hayatında yeni hedefler belirler. Chae'yi (TS Group'un başkanı) para için intihar etmeye karar verir ve borsaya atlar. Soğukkanlı bir M&A uzmanı olur ve kendisi gibi TS Group'a giren Do Jae-myeong ile TS Group'u kırma planları yapar. İntikam almak için TS Group'a girmeye çalışırken, başkan Chae'nin sadece kötü bir adam olduğunu öğrenir. Tüm kötülüklerin arkasında Başkan Chae'nin oğlu Chae Do-wu vardı. Kim Shin ve Chae Do-wu arasındaki fikir savaşıyla, Kim Shin'in eski kız arkadaşı Seo Gyeong-a ve Chae Do-wu'nun küçük kız kardeşi Chae Eun-su ile olan karmaşık ilişkilerinin hikayesi ortaya çıkıyor.
a mans story

a man called god

KORESÖZLÜK
Choi Kang-Ta ( Song Il-Kook ) adında bir adam , bir Tanrı'ya benzer güçler kazanır. Çocukken ailesini kaybetti ve Amerikalı ebeveynler tarafından evlat edinildi. Babasının katilinden intikam almak için Kore'ye döner.

Kang-Ta, babasının ölümünden dört kişinin sorumlu olduğunu öğrenir. Planlarını gerçekleştirirken ortağı Vivian ( Han Go Eun ) tarafından ihanete uğrar . Daha sonra tesadüfen tanıştığı bir kadın olan Jin Bo-Bae ( Han Chae-Young ) tarafından sağlığına kavuşturulur .

Kang-Ta iyileştikten sonra bir gecekondu mahallesine yerleşir ve sakinleriyle ve kendisiyle barışır. Ancak Koreli CIA yetkilisi Hwang Woo-Hyun ( Kim Min-Jong ), Kang-Ta'nın Bo-Bae'yi çaldığı için kıskançlıkla dolu olduğu için barış uzun sürmez . Hwang Woo-Hyun daha sonra Kang-Ta'nın ölümünü emreder...
a man called god

red velvet

KORESÖZLÜK
Aslen 2014'te dört kişi olarak çıkış yapan ve daha sonra Yeri 2015'te katıldığında beşli olan grup, o zamandan beri mutluluk yayıyorlar.

Canlı, cesur ve pop esintili “Kırmızı” yönlerinin yanı sıra klas, ateşli ve gizemli R&B “Velvet” yönlerini sergileyen ikili bir konseptle, onlar kadar benzersiz ve çeşitli bir grup bulmak zor!
red velvet

ghost

KORESÖZLÜK
Kim Woo-Hyun ( So Ji-Sub ) yüksek rütbeli bir polis memurunun tek oğludur. Woo-Hyun polis akademisine birinci olarak girdi ve akademiden birinci olarak mezun oldu. Bir dedektif olarak daha sonra siber soruşturma departmanına katılır. Woo-Hyun daha sonra siber dünyada saklananların sırlarını ortaya çıkarmak için çalışır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol