nct

KORESÖZLÜK
Dünyanın her yerinden gelen sınırsız üyeye ve dönüşümlü bir alt birim konseptine sahip bir grup olarak NCT, geldikleri kadar çeşitlidir.

Eşsiz grup olarak daha da öne çıkan müzikleri ve estetikleri, üyelerin kendileri kadar farklı. Çarpıcı elektropoptan akıcı R&B parçalarına kadar, NCT ile her zaman beklenmeyeni beklemeniz gerekir.
nct

bossam steal the fate

KORESÖZLÜK
Ba-Woo ( Jung Il-Woo ) dejenere bir adamdır. Kumar oynar, çalar, kavga eder ve para için bossam (bir dulun kaçırıldığı geleneksel yeniden evlenme prosedürü) yapacaktır. Gerçek kimliğini gizler. Bir bossam yaparken yanlışlıkla Prenses Soo-Kyung'u ( Kwon Yuri ) kaçırır . Prens Gwanghae'nin kızı ve düşmanı Lee Yi-Cheom'un gelinidir. Gizli bir siyasi anlaşma için sevdiği bir adamın ağabeyi ile evlendi, ancak düğün gününde kocası öldü. Daha sonra dul oldu.

oppa

koresozluk
kızların kendilerinden yaşça büyük erkek kardeşlerine veya yine yaşça büyük ama kendilerini yakın hissettikleri erkekler için kullandıkları bir terimdir oppa

a business proposal

KORESÖZLÜK
Shin Ha-Ri ( Kim Se-Jeong ) bekar bir kadındır ve bir şirkette çalışmaktadır. Bir erkek arkadaşı vardır ve uzun süredir ona aşıktır ama arkadaşının bir sevgilisi olduğunu öğrenir. Shin Ha-Ri üzülür ve bir chaebol ailesinin kızı olan arkadaşı Jin Young-Seo ile tanışmaya karar verir. Jin Young-Seo daha sonra Shin Ha-Ri'den kör bir randevuda yerini almasını ister ve hatta onun zamanı için biraz para teklif eder. Shin Ha-Ri, arkadaşının teklifini kabul eder. Randevusu tarafından reddedilme niyetindeyken Jin Young-Seo olarak kör randevuya çıkıyor. Kör randevusunu gördüğünde Shin Ha-Ri şaşkına döner. Kör randevusu Kang Tae-Mu'dur ( Ahn Hyo-Seop ). Çalıştığı şirketin CEO'su.

Kang Tae-Mu, büyükbabasının kurduğu bir şirketin CEO'sudur. Bir gün, büyükbabası ona, kendisi için ayarladığı yaklaşan bir kör randevu hakkında bilgi verdi. Kang Tae-Mu bir işkoliktir ve büyükbabasının onun için kör randevular ayarlamasından rahatsızdır. Artık işinden rahatsız olmamak için, kör bir randevuda tanıştığı bir sonraki kadınla evlenmeye karar verir. O kadın Shin Ha-Ri ama Jin Young-Seo gibi davranıyor.

Ertesi gün, Shin Ha-Ri, Kang Tae-Mu'dan bir telefon alır. Onunla evlenmesini ister.

you are my pet

KORESÖZLÜK
Sumire Iwaya ( Noriko Iriyama ) tanınmış bir gazetede editör olarak çalışmaktadır. Çekici ve prestijli bir üniversiteden mezun oldu.

Erkek arkadaşı tarafından terk edildikten ve iş yerinde rütbesi düşürüldükten sonra zor bir dönemden geçer. Bir gün güzel bir genç adam olan Takeshi Goda'yı ( Jun Shison ) bir kutudan çıkarır. Takeshi, eski evcil hayvanı Momo'ya benziyor ve Sumire, Takeshi'nin evcil hayvanı olarak evinde yaşamasına izin vermeyi teklif ediyor.

koresozluk.com açıldı

KORESÖZLÜK
Yeni nesi Kore sözlüğümüz koresozluk.com açıldı :)

Kore dünyası ile ilgili tüm bilgi ve birikimlerimizi yazarlarımız ve okurlarımızla paylaşmak için heyecanlıyız.

kore dizileri, kore filmleri, kore magazini, kpop, kore ünlüleri, kore yemekleri, kore tarihi, kore ürünleri .... kısaca Güney Kore'ye dair ne varsa bu yeni nesil sözlükte toplamayı amaçlıyoruz.
2

k-pop

btsdaily
•BTS ÜYESİ J-HOPE•
Gerçek ismi: Jung Ho Seok (정호석)
Gruptaki görevleri: Rapçi, dansçı, vokal
Doğum tarihi: 18 Şubat 1994
Burcu: Kova
Boyu: 1.77 cm
Kilosu: 65 kg
Kan grubu: A
Doğum yeri: Gwangju
Kardeşleri: Bir ablası var.
Hobileri: Müzik dinlemek ve mağazaların vitrinlerine bakarak alışveriş merkezlerini gezmek.
Eğitimi: Gwangju Global Lisesi ve Global Cyber Üniversitesi
Favori sayısı: 7
Favori rengi: Yeşil
En sevdiği mevsim: İlkbahar
En sevdiği yemek: Çin lahanasından yapılan geleneksel bir Kore yemeği olan “Kimchi”yi çok seviyor.
k-pop

dizi

btsdaily
Hotel Del Luna, IMDb puanı: 8.3
dizi
Dizide seçkin bir otel işletmecisinin ölü ruhlar için bir oteli yönetmeye davet edildiğinde, işletmenin eski sahibini ve onun tuhaf dünyasını tanımaya başlaması anlatılır. Eğer fantastik Kore dizileri seviyorsanız bu diziyi seyredebilirsiniz :) ♡

dark hole

KORESÖZLÜK
Lee Hwa-Sun ( Kim Ok-Vin ), Seul Metropolitan Polis Teşkilatının bölgesel soruşturma biriminde bir dedektiftir. Kocasını öldüren kişiden bir telefon alır. Lee Hwa-Sun daha sonra Muji Şehrine gider. Orada insanlar gizemli bir karanlık dumanı içine çeker ve canavarlara dönüşürler. Muji Şehri sakinleri dehşete düşer. Lee Hwa-Sun oradaki insanları kurtarmak için mücadele eder ve aynı zamanda kocasının katilinin peşine düşer.

Bu arada Yoo Tae-Han ( Lee Joon-Hyuk ) tüm hayatı boyunca Muji Şehrinde yaşamıştır. Bir zamanlar dedektif olarak çalıştı ama bir dava yüzünden işi bırakmak zorunda kaldı. Şimdi bir tamirci şoförü olarak çalışıyor. Onun hala güçlü bir adaleti var, aynı zamanda kolay huylu ve şakacı. Yoo Tae-Han şimdi, insanların canavarlara dönüşmesine neden olan karanlık duman yüzünden şehrinin kaosa sürüklenmesiyle karşı karşıya. Muji Şehrindeki insanları kurtarmak için Lee Hwa-Sun'a katılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol