dae mul

KORESÖZLÜK
"Dae Mul" , Kore'nin ilk kadın cumhurbaşkanı olan bir kadın olan Seo Hye-Rim'in ( Ko Hyun-Jung ) kariyerini takip ediyor .

Seo Hye-Rim, bir yayın şirketinde spiker olarak çalışan sıcakkanlı bir kadındır. Kocasının haksız yere ölümünü şiddetle protesto ettiği için yayın şirketi tarafından kovulur. Daha sonra seçimle bir yıllığına Ulusal Meclis üyesi olur. Namhae İlçesi eyalet valisi olarak başarılı bir büyünün ardından Seo Hye-Rim, Güney Kore'nin ilk kadın başkanı oldu. Başkanlığı sırasında Seo Hye-Rim, Çin ile yaptığı küçük düşürücü diplomasi nedeniyle görevden alma ile karşı karşıya kalır, ancak başkanlığını tamamlayabilir. Ha Do-Ya'dan ( Kwon Sang-Woo ) manevi destek ve sevgi alır .

Ha Do-Ya ( Kwon Sang-Woo ) fakir bir lise öğrencisiydi, ancak babasının güçlü bir adam tarafından mahvolduğunu gördükten sonra, Ha Do-Ya çok çalışır ve savcı olur. Ha Do-Ya şimdi sadece 3 savcının olduğu küçük bir kasabada çalışıyor. Savcılık makamının bilincini korumaya çalışır. Daha sonra, yolsuzluk davasını siyasi daha yüksek güçte ele almak için baş savcı olur.

Kang Tae-San'ın ( Cha In-Pyo ) babası Ulusal Meclis'e üye olmak için 7 kez denedi, ancak her seferinde başarısız oldu. Kang Tae-San daha sonra kamu hizmeti sınavını ve baro sınavını başarılı bir şekilde geçer. Kısa bir süre savcı olarak çalışır ve ardından politikacı olur. Yüksek hırsları nedeniyle, Kang Tae-San bir kolaylık evliliğine girer. Karısı, güçlü bir Chaebol grubunun kızıdır. Kang Tae-San, Başkan Seo Hye-Rim'e yönelik suçlamayı yönetiyor. Kang Tae-San'ın Ha Do-Ya'nın babasının ölümüyle de bir bağlantısı var.

Jang Se-Jin ( Lee Su-Kyeong ), Blue House'un (Başkan'ın konutu) sanat koleksiyonunun galeri yöneticisi ve küratörüdür. Kang Tae-San'ın sevgilisi ve Lee Bae-Ho'nun kızıdır. Daha sonra Kang Tae-San'ın Lee Bae-Ho'yu önde gelen bir siyasi partinin baş pozisyonundan tahttan indirmesine yardım eder.

tale of fairy

KORESÖZLÜK
Goryeo döneminde Sun Ok-Nam bir periydi. Bu dünyaya geldi ve Gyeryong Dağı'ndaki bir şelalede banyo yaptı. O banyo yaparken bir oduncu peri kıyafetlerini alıp saklamış. Bu nedenle Sun Ok-Nam Cennete geri dönemedi. Daha sonra oduncuyla evlendi ve iki çocukları oldu, ancak kocası uçurumdan düşerek öldü. Sun Ok-Nam peri kıyafetlerini bulmaya çalıştı ama yine de bulamadı. Peri kıyafetlerine ihtiyacı olduğu için kocasının reenkarne olmasını beklemeye karar verir.

Şimdi günümüzde Gyeryong Dağı'ndaki bir kafede kahve yapıyor ve reenkarne olmuş kocasını bekliyor. Sonunda, 699 yıl sonra, Seul'den kafesini ziyaret eden iki adamdan birinin reenkarne kocası olduğu hissine kapılır. Sun Ok-Nam, iki adamdan hangisinin kocası olduğundan emin değil. Öğrenmek için onları Seul'e kadar takip etmeye karar verir.

snowdrop

mrs angel
Adı: Snowdrop | 설강화
Tür: Dram, Tarih, Romantik
Yönetmen: Jo Hyun-Tak
Senarist: Yoo Hyun-Mi
Yapım Şirketi: Drama House, JTBC Studio
Yayıncı: JTBC
imdb: -
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2020 – 2021
Yayın Tarihi: 18 Aralık 2021 - 6 Şubat 2022
Yayın Günleri ve Saati: Cumartesi-Pazar,17:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore

ANA KARAKTERLER

Jisoo(Eun Young-Ro)
Jung Hae-In(Im Soo-Ho)
Kim Hye-Yoon(Kye Boon-Ok)
Jang Seung-Jo(Lee Kang-Moo)
Yoo In-Na(Kang Chung-Ya)
Yoon Se-Ah(Pi Seung-Hee)
Jung Eugene(Jang Han-Na)

DİĞER KARAKTERLER

Park Sung Woong / Nam Tae Il
Kim Min Kyu / Joo Gyeok Chan
Jung Ae Ri / Choi Soo Ryun
Lee Jung Hyun / Park Geum Chul 
Eun Chang Soo / Eun Young Ro'nın babası
Kim Jung Nan / Hong Ae Ra
Jung Hye Young / Jo Sung Shim
Kwon Han Sol
Kim Seo Hyun 
Ji Ui Jung
Heo Joon Ho
Choi Kyung Hoon
Choi Yoon J

secret garden

KORESÖZLÜK
Varlıklı bir adam ve dublörlük yapan yoksul bir kız birbirine âşık olur. Ancak ruhları açıklanamaz biçimde yer değiştirince işler karışır ve karanlık sırlar açığa çıkar.
Başroldekiler:Hyun Bin,Ha Ji-won,Yoon Sang-hyun
Yaratıcılar:Shin Woo-chul,Kim Eun-sook
secret garden

monsta x

KORESÖZLÜK
Üyeler 2015'te birlikte çıkış yapmak için No.Mercy hayatta kalma programını fethettikleri gibi , MONSTA X tüm dünyanın dikkatini çekti.

Korece, Japonca ve İngilizce dahil olmak üzere birçok dilde müzik yayınlayan ve daha koyu, daha keskin konseptlerden daha hafif, daha kabarcıklı olanlara kadar uzanan bir müzik tarzı ve estetiği sergileyen sanatçılar, benzersiz ve farklı tarzlarıyla sürekli olarak dikkat çekiyor.
monsta x

love wish

KORESÖZLÜK
Son Da-Eun ( Choi Ye-Bin ), kaderin cilvesi olan bir aşk bulmayı uman bir lise öğrencisidir. Ailesiyle birlikte Incheon'dan Seul'de yeni bir daireye taşınır. Yeni dairesindeki ilk gününde, kendisiyle aynı asansöre binen bir çocuk görür. Güzel görünüşü nedeniyle ona aşık olur.

Son Da-Eun, yeni okulundaki ilk gününde, yeni okulundaki dairesinin asansöründen çocuğu fark eder. Çocuk onun sınıf arkadaşı ve adı Kim Seung-Hyu ( Choi Young-Jae ).

efsane prens jumong

aslimser
İzlediğim ilk Kore dizisiydi. 81 bölümden oluşan bu diziyi yaklaşık 3-4 kere izledim. Arada seneler vardı tabi; ama gene de her izleyisimde zevkle izledim. Hem gerçek tarihi bir dizi, hem de oyuncular çok iyiydi.son izlediğimde gerçek tarihten esinlenildigini anladım. Biraz geç oldu gerçi:) Goguryo ülkesinin kuruluşunu anlatıyor. Kurucusu ve kuruluşu çok güzel bir hikaye.. aksiyon sahneleri bol,taht mücadeleleri ve tabi ki masumane aşk.. dizi yoğunluğu aşk değil tabi. kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

best chicken

KORESÖZLÜK
Bo-A ( Kim So-Hye ) bir webtoon yazarı olmak istiyor ama hayalini gerçekleştirmek için mücadele ediyor. Bo-A, büyükbabasına ait olan bir hamam işletiyor ve aynı zamanda hamamın ikinci katında yaşıyor. 3 arkadaşı dışında kimseyle ilişki kurmaz. Hamam, kendisini toplumdan soyutlaması için mükemmel bir yerdir.

Choi-Go ( Park Sun-Ho ) büyük bir şirkette çalışan işini bırakmıştır. Tavuk lokantası açacak yer arar. Bo-A'nın büyükbabasının sahip olduğu hamama bir göz atar. Choi-Go, tavuk restoranının hamam yerini beğeniyor ve bir kira sözleşmesi imzalıyor. Bo-A'nın büyükbabası, restoranda çalışması için Bo-A'yı işe alırsa, ona aylık kirasında indirim yapmayı teklif eder.

kill ıt

KORESÖZLÜK
Tutkulu bir hayvan sever ve yetenekli bir veteriner Kim Soo-hyun'un ( Jang Ki-yong ) aslında bir seri katildir.Gerçek kimliğini gizlemek için veteriner olarak çalışan Kim Soo-hyun, kötü bir üne sahiptir.Sempatik ruhunu gizleyen inatçı bir dedektif olan Do Hyun-jin (Nana). Do Hyun-jin, onu doğrudan Kim Soo-hyun'a götüren bir vaka üzerinde çalışır. Aradığı seri katil olduğuna inanan Do Hyun-jin, Kim Soo-hyun'un kimliğini ve geçmişini ayrıntılı olarak araştırır, ancak bulduğu şey onu başka bir gerçeğe götürür. Sonra Do Hyun-jin ve Kim Soo-hyun, yıllar önce onları birbirine bağlayan gizemi çözmek için yola çıkarlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol