kiss goblin

KORESÖZLÜK
Ban Sook ( Bae In Hyuk ), insan olmaktan başka bir şey istemeyen 160 yaşında bir goblindir. Ancak bunu yapabilmek için akıl hocası Goblin Kraliçesi ona insan şeklini alması ve insanları 10 kez öpmesi gerektiğini söyler.
Çarpıcı derecede yakışıklı ve uhrevi bir çekiciliğe sahip olduğundan, bu başlangıçta kolay bir görev gibi görünüyor.
Ancak, çok geçmeden görevin ilk düşündüğünden daha karmaşık olacağını keşfeder. Ne zaman birini öpse, yeni bir insani duygu geliştirir. Ve ne kadar fazla duyguya sahip olursa, romantizm oyununun o kadar karmaşık hale geldiğini keşfeder!
Bir şeytan kovucu da olay yerine adım atar ve onun iyilik arayışını raydan çıkarmakla tehdit eder!
Ayrıca Oh Yeon Ah ( Jeon Hae Won ) adında güçlü iradeli genç bir kadınla tanışır ve bu kadın onun bir yabancıyı ve ardından en iyi arkadaşını öptüğünü gördükten sonra ona saldırır ve azarlar.
Ban Sook, Oh Yeon Ah'a aşık olmaktan kendini alamaz ama onu da kendisi için aynı şekilde hissetmeye ikna edebilir mi?
“Kiss Goblin”, Kim Tae Wook tarafından yönetilen 2020 Güney Kore drama dizisidir.

moosa baek dong soo

KORESÖZLÜK
Veliaht Prens Sado, No-Ron'un gücüne meydan okur. Buna karşılık, No-Ron, Qing Hanedanlığı ile Veliaht Prens Sado'yu bir isyan komplosu olarak suçlamak için komplo kurar. Oğlu Veliaht Prens Sado'yu kurtarmak için Kral Youngjo ve No-Ron, Veliaht Prens'in en yakın irtibatı olan Baek Sa-Geong'u öldürmeyi ve onu günah keçisi olarak kullanmayı kabul eder. Baek Sa-Geong, ailesi ve hatta doğmamış çocuğu bile öldürülecek.

Baek Sa-Goeng'in kafasını kesmeden hemen önce, en iyi kılıç ustası olarak kabul edilen en yakın arkadaşı Kim Kwang-Taek'e döner ve ondan karısına ve doğmamış çocuğuna bakmasını ister. Kılıç ustası Kim Kwang-Taek'in yardımıyla Baek Sa-Goeng'in hamile karısı kaçmayı başarır. Bu arada askerler, Baek Sa-Goeng'in karısını ve doğmamış çocuğunu aramaya başlar.

Baek Sa-Goeng'in karısı sonunda bir erkek bebek dünyaya getirir. Doğumundan hemen sonra annesi ölür. Erkek bebeğe Dong-Soo adı verilir.

Askerler, anneyi ve suç ortaklarını tutuklamak için kulübeye gelirler. Kılıç ustası Kim Kwang-Taek ve yeni doğan bebek yakalandı. Yeni doğan bebek kaynar suya atılmak üzereyken Veliaht Prens Sado gelip kralın Kim Kwang-Taek'in affını isteyen emrini gösterdiğinde bebeği değil. Kim Kwang-Taek bebeğin hayatı için yalvarır. Kabul edilen bebeği kurtarmak için bir kolunu kesmeyi teklif eder.

Kim Kwang-Taek kolunu kaybettikten sonra bile adamlar bebek Dong-Soo'yu öldürmeye çalışır. KIm Kwang-Taek, Dong-Soo ile birlikte Qing Hanedanlığı'na kaçmaya karar verir. Yolda, Kim Kwang-Taek suikastçılar tarafından pusuya düşürülür. Kim Kwang-Taek, suikastçılarla savaşmadan önce bebek Dong-Soo'yu saklar. Kim Kwang-Taek geri döndüğünde bebek gitmiştir. Hwang Jin-Gi adında bir adam, bebek Dong-Soo'yu dağda bulur. Hwang Jin-Gi, bebeğin kıyafetlerinde yazılı olan kulübe adını fark eder ve onu bebeğin doğduğu kulübeye geri götürür. Dong-Soo'nun babasının arkadaşı olan Hook Sa-Mo, Dong-Soo'yu büyütür. 12 yaşına geldiğinde, Dong-Soo'nun sağlığı bozulur. Koşamıyor, ellerini bile kaldıramıyor. Diğer çocuklar tarafından sürekli alay ediliyor.

Bu arada, Yeo Woon doğduğunda, babası Yeo Cho-Sang, oğlunun kaderini birçok insanın katili olarak gördüğü için onu öldürmeye çalıştı. Yeo Woon'un annesi, Yeo Woon'u korumaya çalışırken öldürülür. 12 yıl sonra Yeo Cho-Sang, Yeo Woon'u sevgisiz yetiştirir. Yeo Woon tek başına kılıç dövüşü yapıyor. Bir gün Chun tarafından seçilir ve "Hoksa Chorong" grubu tarafından eğitilir.
moosa baek dong soo

jung soo-jung

koresozluk
Profil
İsim: Kristal
Hangul: 크리스탈
Doğum Adı: Jung Soo-Jung (정수정)
Doğum: 24 Ekim 1994
Doğum Yeri: San Francisco, California, ABD
Yükseklik: 165 cm
Kan Grubu: Bir
Instagram: vousmevoyez

Filmler
Tatlı ve Ekşi | Saekomdalkom (2021) - Han Bo-Yeong
Aileden Daha Fazlası | Aebigyuhwan (2020) - To-Il

Drama dizisi
Çılgın Aşk (KBS2 / 2022) - Lee Shin-A
Polis Üniversitesi | Gyeongchalsoeob (KBS2 / 2021) - Oh Kang-Hee
Arama (OCN / 2020) - Son Ye-Rim
Oyuncu | Oyuncu (OCN / 2018) - Cha A-Ryeong
Hapishane Oyun Kitabı | Seulgirowoon Gambbangsaenghwal (tvN / 2017-2018) - Kim Ji-Ho
Habaek'in Gelini | Habaekui Shinboo 2017 (tvN / 2017) - Moo Ra
Mavi Deniz Efsanesi | Pooreun Badaui Junsul (SBS / 2016-2017) - Uçuş Görevlisi Bae Min-Ji (ep.1)
benim güzel kızım | Naegen Neomoo Sarangseureowoon Geunyeo (SBS / 2014) - Yoon Se-Na
Patates Yıldızı 2013QR3 | Kamjabyeol 2013QR3 (tvN / 2013-2014) - Soo-Jung (ep.81)
Mirasçılar | Sangsokjadeul (SBS / 2013) - Lee Bo-Na
Yüksek tekme! 3 (MBC / 2011-2012) - Ahn Soo-Jung
tatlı turta | Bolsurok Aegyomanjeom (MBC / 2010) -Jung Soo-Jung

Ödüller
En Popüler Kadın Oyuncu (" My Lovely Girl ") - 2015 (51.) BaekSang Sanat Ödülleri - 26 Mayıs 2015
Yorumlar

red sleeve

KORESÖZLÜK
18. yüzyılda geçen "Kırmızı Kol", Kral Jeongjo ve kraliyet cariyesi Uibin Sung arasındaki bir aşk hikayesini anlatıyor.

Sung Deok-Im bir saray hanımıdır. Veliaht Prens Yi San ile ilişkiye girer ve ona aşık olur. Veliaht prens sonunda Kral Jeongjo olur. Şimdi Sung Deok-Im'in cariyesi olmasını istiyor ama Sung Deok-Im bunu reddediyor. Sung Deok-Im, hayatını özgürce yaşamak istiyor, bu bir cariye olarak mümkün olmayacak bir şey. Ayrıca bir kraliyet cariyesinin hayatının genellikle mutluluk getirmediğini de biliyor. Ancak Sung Deok-Im, Kral Jeongjo'nun cariyesi olur.

kore dizileri

btsdaily
Creating Destiny

Başrol kızımız Avustralya'da yaşayan Amerika'da okumuş bir kız ve ailesinin zoruyla Kore'ye bir nevi beşik kertmesi diyebileceğimiz adamla tanışmaya gelir.

mask

bangtanarmyaze
Mask dizisi pek çok insan tarafından bilinmese de, gerçekten insanı kendine bağlayan dizilerden biri. Sizi kendine sarıyor.
Dizinin konusu:
Dizide başrol kadın rolunu Park Soo Ae oynuyor. Dizide 2 kadının rolünü oynuyor. İlk rolu Byun Ji Sook isminde fakir bir kadın. Byun Ji Sook babasının borcları yüzünden zor günler geçiriyor. Böyle zor günlerde bile pozitif kalmaya çalışan Ji Sook başına gelen çok korkutucu bir olaydan sonra Eun Ha rolüne bürünür. Eun Ha zengin milletvekilinin kızı olmasına rağmen hayatı beklenildiği kadar kolay değil. Hayatını tehdit ve yalanlarla geçirmektedir. Üstüne bir de mantık evlenmesi yapmaya mecbur kalıyor ve kocasından hiç sevgi göremiyor. Eun Ha'nın hayatı zor olsa da, Ji Sook zamanla böyle yaşamaya alışır ve onu bu duruma sokandan intikam ister. Bu sırada da kocası Min Woo (Jo Ji Hoon) ile yakınlaşmaya başlar. Zengin bir ailede büyümüş olan başrol erkeğimiz psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Bunun da sebebi annesini çok küçük yaşta Min Woo'yu kurtarmaya çalışırken kaybetmesi ve biraz temizlik hastası olmasıdır. Min Woo varislik için babasının dediklerini yapmak zorunda kalır. Tabii Eun Ha ile evlenmek de buna dahil. Başlarda evlilikleri sadece iş anlaşması gibi dursa da, sonradan aralarındaki iş aşka dönüşür. Daha sonra evlendiği kadının Eun Ha değil de Ji Sook olduğunu öğrenince işler bir az karışıyor. Sonda neler olduğunu görmek için diziyi izlemenizi tavsiye ederim. İlk başlarda Min oo bir az mıy mıy diyebilirsiniz, ama bir kaç bölüm geçdikce öyle olmadığını anlayacaksınız. Şimdiden izleyenlere iyi seyirler :)

mask

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol