our beloved summer

KORESÖZLÜK
Choi Ung ( Choi Woo-Sik ) ve Kook Yeon-Su ( Kim Da-Mi ) 5 yıl önce ayrılmışlardır. Lise yıllarında çektikleri bir belgesel popüler hale gelir. İstemiyorlar ama kameranın önünde durmak zorundalar.

Choi Ung saf ve özgür ruhlu bir adam gibi görünüyor ama hayatında ilk kez bir şeye sahip olmak istiyor. Bunun için aklında ne tutuyorsa onu gösterir. Kook Yeon-Su, okulunda en iyi öğrenci olmayı hedefledi, ancak artık gerçekliğine uyum sağlayan, şiddetle yaşayan bir yetişkin.

monthly magazine home

KORESÖZLÜK
Na Young-Won ( Jung So-Min ) Monthly House dergisinin editörüdür. 10 yıldır çalışıyor ama hala kendi evinin sahibi değil. Halen aylık kiralık bir evde yaşıyor. Yine de, Na Young-Won kiralık yeri ona aitmiş gibi sahipleniyor. Evi, kişiliğini ve duygularını yansıtır. Evinin yeni sahibi Yoo Ja-Sung'un ( Kim Ji-Suk ) karşısına çıkmasıyla işler değişir . Daha sonra kendi evini satın almakla ilgilenmeye başlar.

Yoo Ja-Sung, Monthly House dergisinin CEO'sudur. Ona göre ev, mal varlığını artırmak için bir araç ve yatacak bir yerdir. Fakir büyüdü ve zengin olmanın tek yolunun gayrimenkul olduğunu düşündü. Şantiyelerde işçi olarak çalışırken geceleri kendi kendine gayrimenkul yatırımlarını incelemeye başladı. Şimdi gayrimenkul yatırımları nedeniyle zengin. Aynı zamanda bir yatırım uzmanı olarak da ünlüdür. Na Young-Won ile tanışır.
monthly magazine home

lee min-ho

betul
Lemin honun ilk izlediğim dizisi boys over flowers o diziyi izledikten sonra Lee min ho'nun tüm dizilerini izlemeye başladım ve fark ettim de oynadığı bütün dizileri konusu içeriği ve bazı sahneleri aynı mesela boys over de ve the heirs dizisinde şirketin varisi olduğu için aile baskısı yüzünden her iki dizide de sevdiğinden ayrı kalmak zorunda kaldı ve yine boys over dizisinde jandi den ayrıldığında yıkılıyor darmadağın oluyor ve karakolluk oluyor karakola goo joon pyonun ablası almaya geliyor yine bu the heirs dizisinde cha eun sang gittiğinde kim Tan yıkılıyor darmadağın oluyor olay çıkartıp karakolluk oluyor burada da abisi almaya geliyor Yine farklı diziler ama sahneler duygular aynı lemin honun 2016 yılında oynadığı The Legend of the Blue Sea dizisinde Heo joon jae deniz kızı olan Shim chung ortadan kaybolduğunda tüm güvenlik kameralarını izlemişti onu bulabilmek için the heirs dizisinde de Cha eun sang gittiğinde güvenlik kameralarından onu bulmaya çalışmıştı yani her iki dizide de sevdiği kızı bulabilmek için çok uğraşmıştı ve yine bu iki dizide de sevdiği kızın saçı bağlı olduğunda saç tokasını asılıp her iki kızın da saçını açmıştı diziler ne kadar farklı olsa da duygular içerik aynı Lee min ho her dizide Zengin ve sevdiği kız fakir boys over flowers dizisi ile the heirs dizisinde sevdiği kız için her şeyi göze alıp mücadele ediyor lemin honun hemen hemen her dizisinde saç takıntısı var yine The King: Eternal Monarch dizisinde de Jeon tae eul karakterinin saç bağlamasına takılmıştı Lee min ho'nun gerçekten tüm dizileri efsane güzel özellikle ağladığı sahneler dehşet ötesi bildiğin o sahneyi içinde yaşıyor ağlarken ki o doğal hali muhteşem

film

btsdaily
Sunny / Sseo-ni (2011)
film
Lisede birbiriyle çok yakın olan yedi arkadaşı konu alan film, bu arkadaşların aradan 25 yıl geçtikten sonra tekrar bir araya gelişlerini anlatıyor. İçlerinden birinin kanser olması ve son dileğinin bu grubun tekrar bir araya gelmesi olmasıyla birlikte bambaşka hayatlar yaşayan bu eski arkadaşlar, bize bir yandan lise hayatlarımızın masum ve tatlı yanını geriye dönüşler eşliğinde gösterirken; bir yandan da yılların bizi ne kadar farklılaştırabileceğini gösteriyor.

dizi

btsdaily
• Vagabond (2019) IMDb: 8,3•
Kore dramaları arasında 2019 yılına damga vurmuş efsanevi bir yapım Vagabond… Başrolde yer alan Lee Seung'un yeğeni bir uçak kazasında hayatını kaybeder. Olayı soruşturmaya başlayan Lee, derine indikçe tehlikeli bir yolsuzluk ve terör ağını deşifre eder.

Tür: Aksiyon, Gizem, Gerilim
Yönetmen: Yu In-sik
Oyuncular: Lee Seung-gi, Bae Suzy, Jung-hee Moon

bad and crazy

KORESÖZLÜK
Soo-Yeol ( Lee Dong-Wook ), Mooui Polis Departmanında polis memuru olarak çalışmaktadır. İşinde yetkindir, ancak aynı zamanda sorgulanabilir etiğine de sahiptir. Başarıya ulaşmak için her şeyi yapacaktır. Hırslı kişiliğinden dolayı kısa sürede terfi almıştır. Pürüzsüz hayatı, K'nin ( Wi Ha-Joon ) ortaya çıkmasıyla aniden değişir . K, doğru bir insandır, aynı zamanda çılgın bir insandır. Ne zaman bir haksızlıkla karşılaşsa onu yumrukla karşılar. Kahraman olmayı hayal ediyor.

Bu arada, Hee-Gyeom ( Han Ji-Eun ), Mooui Polis Departmanındaki uyuşturucu ekibinde polis teğmeni olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda işini severek yapan ve dürüst bir insandır. Bir keresinde Soo-Yeol ile çıkmıştı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol