you are my pet

KORESÖZLÜK
Sumire Iwaya ( Noriko Iriyama ) tanınmış bir gazetede editör olarak çalışmaktadır. Çekici ve prestijli bir üniversiteden mezun oldu.

Erkek arkadaşı tarafından terk edildikten ve iş yerinde rütbesi düşürüldükten sonra zor bir dönemden geçer. Bir gün güzel bir genç adam olan Takeshi Goda'yı ( Jun Shison ) bir kutudan çıkarır. Takeshi, eski evcil hayvanı Momo'ya benziyor ve Sumire, Takeshi'nin evcil hayvanı olarak evinde yaşamasına izin vermeyi teklif ediyor.

five children

KORESÖZLÜK
Sang-Tae ( Ahn Jae-Wook ), karısı öldükten sonra iki çocuğuyla birlikte kalır . O zamandan beri iki çocuğu ve kayınvalidesi ile birlikte yaşıyor. Bir moda markası için pazarlama ekibi lideri olarak çalışıyor.

Mi-Jung ( So Yu-Jin ) aynı moda şirketinde müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır. 3 yıl önce kocası arkadaşıyla bir ilişki yaşadı ve onu terk etti. Çocuklarına babaları hakkındaki gerçeği söyleyemedi ve babalarının Amerika'da işe gittiği yalanını söyledi. Bu güne kadar çocuklar hala babalarının Amerika'da olduğuna inanıyorlar.

Sang-Tae ve Mi-Jung bir daha aşık olmayı hiç düşünmediler ama birbirlerine aşık olurlar.
five children

miracle in cell no. 7

koreanturk
Zihinsel engelli ama kızını çok seven bir baba ( Ryoo Seung-Ryong ), haksız yere bir suçla itham edilir ve hapse gönderilir. Daha sonra kızı Ye-Seung ( hukuk fakültesi öğrencisi olan Park Shin-Hye , masumiyetini kanıtlamak için çalışır.

1997 yılında Yong-Goo , bir çocuğun zekasına sahip olmasına rağmen kızı Ye-Seung ( Kal So-Won ) ile mutlu bir şekilde yaşamaktadır . Kızına almayı umduğu sarı bir Sailor Moon sırt çantasına bakmak için her gün bir dükkana uğrarlar. Bir gün son sarı Sailor Moon sırt çantasının satıldığını fark ederler. Yong-Goo davasını savunmak için mağazaya girer, ancak sırt çantasını alan baba, Yong-Goo'yu tokatlar.

Ertesi gün, sarı Sailor Moon sırt çantasını alan kız, Yong-Goo'yu marketin otoparkında çalışırken görür. Aynı sarı sırt çantasını satan başka bir mağaza tanıdığını söyler. Yong-Goo, kızı geleneksel bir açık hava pazarına kadar takip eder. Kısa bir süre sonra kız yerde baygın yatıyor ve Yong-Goo kalp masajı yapmaya çalışıyor. Bir kadın geçiyor ve polisi arıyor.

Yong-Goo adam kaçırma ve cinayetle suçlanıyor. Ölen kızın babası aynı zamanda Ulusal Polis Teşkilatı şefidir. Yong-Goo'ya ölüm cezası verilir ve hapse atılır. Hapishanede, Yong-Goo diğer beş mahkumla aynı hücreyi paylaşıyor. Bir gün, Yong-Goo hücre arkadaşı So Yang-Ho'nun ( Oh Dal-Su ) hayatını rakip bir hapishane çetesi liderinden kurtarır . Böylece Yang-Ho, iyiliğinin karşılığını alabilmek için Yong-Goo'ya elinden gelen her şekilde yardım etmeyi teklif eder. Yong-Goo, So Yang-Ho'ya kızı Ye-Seung'u görmek istediğini söyler. Beş mahkum daha sonra bir mucize gerçekleştirmeyi planlıyor.

exo

minny
Üyeler
Xiumin
Suho
Lay
Baekhyun
Chen
Chanyeol
D.O.
Kai
Sehun
Eski üyeler
Luhan
Kris
Tao

EXO (Korece: 엑소), Güney Koreli erkek grubu. Grup, S.M. Entertainment tarafından 2011 yılında oluşturuldu ve 2012 yılında on iki üye ile Korece ağırlıklı şarkı söyleyen EXO-K ve Çince ağırlıklı şarkı söylenen EXO-M olmak üzere 2 alt grupla çıkış yaptı. Exo'nun ilk albümü XOXO (2013) ticari anlamda oldukça başarılı oldu ve 28. Golden Disk Ödülleri'nde Disk Daesang ve 15. Mnet Asya Müzik Ödülleri'nde Yılın Albümü ödüllerini aldı. Albüm bir milyondan fazla satış yaparak Exo'yu son on iki yıl içinde en çok satış yapan Koreli sanatçı yaptı. Exo daha sonra yayınladıkları albümlerde de ticari anlamda oldukça başarılı oldu. Üçüncü mini albümleri Overdose (2014) EXO'yu Billboard200 listesinde en yüksek giriş yapan Koreli grup yaptı.[1] 2015 yılında, EXO ikinci albümleri EXODUS ile kendi Billboard rekorlarını kırarak Billboard 200'de en üst sırada olan Koreli sanatçı olarak yeni bir rekora imza attılar[2] EXODUS albümünün öncü teklisi Call Me Baby ile EXO Canadian HOT 100 listesine, PSY dışında giren tek Koreli sanatçı oldu. Dördüncü mini albümleri "Sing for You" bir önceki albümleri EXODUS'un ilk hafta satış rekorunu kırarak ilk haftalarında 267,900 satış yaptı.[3] 2016 Haziran'da EXO üçüncü albümleri Ex'Act'i yayınladı. Ex'Act yayınlandığı hafta 522,372 satış yaparak grubun bir önceki albümü Sing for You ile kırdıkları kendi rekorlarını tekrar kırdı.[4] Grup, Forbes Korea tarafından 2014 ve 2015 yıllarında yılın en güçlü sanatçısı seçildi. 2017 yılında Kış Olimpiyatlarında performans sergilediler.
2014 yılının Mayıs ayında Kris, Ekim ayında Luhan S.M. Entertainment'a gruptan ayrılmak için dava açtı.[5] Nisan 2015'te Tao grup aktivitelerine katılmamaya başladı ve daha sonra Ağustos ayında gruptan ayrılmak için dava açtı. Gruptan ayrılma sebebi S.M. Entertainment'ın ona incinen ayağı için dinlenme zamanı vermemesi ve çalıştırmaya devam ettirmesi olarak biliniyor.[6] Gruptan ayrılmalarından sonra Exo dokuz üyeyle devam etmeye başladı. Temmuz 2016'da Luhan, Kris ve S.M. Entertainment arasındaki davanın sabitleştiği açıklandı: iki idol SM ile sözleşmelerine 2022 yılında kadar devam edecek, Kris ve Luhan, Kore ve Japonya dışında şu anki Çinli şirketleriyle aktivitelerine özgürce devam edebilecek ve S.M. Entertainment ile bağlantılı gelirlerini paylaşacaklar.[7][8] Dazed'ın da içinde olduğu bazı medya kuruluşları EXO'yu "dünyanın en büyük erkek grubu" olarak adlandırmıştır.
exo

lee min-ho dizileri

minny
Shinui (Faith)
Shinui (Faith)

Tür: Dram, Fantastik, Tarih
Yapım Yılı: 2012
Bölüm Sayısı: 24 Bölüm
IMDb Puanı: 8,0
Goryeo'nun (Kore) Ortaçağ kraliçesi olan Prenses Nogoog (Se – young Park) suikastçılar tarafından ciddi şekilde yaralanır. Bunun ardınan Kral, aslında 21. Yüzyıl Kore'sine uzanan ve efsaneye ait “Tanrı'nın doktoru”nu geri getiriyor. Ancak bu kutsal doktor yerine isteksiz ve şımarık cerrah olan Dr. Yoo Eun – Soo'yu (Hee – Seon Kim) getirmiştir. Bu acemi cerrah prensesin hayatını kurtarır ve cennetten geldiğine inanılan o büyük doktor Eui Seon olarak tanınır.

secret royal ınspector joy

KORESÖZLÜK
Ra Yi- Eon'un ( TaecYeon ) hayali, küçük bir hamur tatlısı restoranı satın almak ve işi yürütmektir. Rahat bir hayat istiyor ama az önce girdiği devlet sınavını geçecek kadar zeki. Şimdi bir devlet memuru olarak başarılı olmak için elit bir kurs olan Özel Danışmanlar Ofisinde çalışmaya başlıyor. Daha sonra gizli görevlerle görevlendirildiği bir kraliyet gizli ajanı olarak atanır. Artık bir kraliyet gizli ajanı olması Ra Yi-Eon ve ailesi için büyük bir onurdur. Evinde hala rahat bir hayat sürdürüyor ve bir kraliyet gizli ajanı olarak çok çalışmıyor. Kim Joy ( Kim Hye-Yoon ) ile tanıştığında hayatı değişir .

Kim Joy'un zihni merakla doludur. Ayrıca Joseon dönemi için boşanmanın uygun olduğunu düşündüğü ilerici bir zihniyete sahip. Kocasıyla üç yıl önce evlendi ve şimdi ondan boşanmaya çalışıyor. Kocası kumar bağımlısı ve ana kuzusu. Kocası da ondan boşanmayı reddediyor. Sonunda, Kim Joy boşanma prosedürünü tamamlamak üzereyken Ra Yi-Eon ile tanışır.

Kraliyet Gizli Ajanı Ra Yi-Eon ve Kim Joy, davaları çözmek için birlikte çalışır.

just between lovers

KORESÖZLÜK
Lee Gang-Doo ( Lee Joon-Ho ) bir futbolcu olmayı hayal etti, ancak bir kaza bu hayallerini sona erdirdi. Babası kazada öldü ve bacağını kırdı. Lee Gang-Doo rehabilitasyonda 3 yıl geçirdi. Şimdi hiçbir şeyi yok ve sadece günlerini boşa harcıyor. Lee Gang-Doo daha sonra Ha Moon-Soo ( Won Jin-A ) ile tanışır .

Ha Moon-Soo mimari modeller yapıyor. Ha Moon-Soo da küçük kardeşini öldüren aynı kazayı atlattı. Hayatta kaldığı için suçluluk duymuştur. Duygularını bastırırken hayatını ciddiyetle yaşadı. Lee Gang-Doo ile tanıştıktan sonra Ha Moon-Soo, gizli duygularını ifade etmeye başlar.
just between lovers

you've fallen for me

KORESÖZLÜK
Lee Shin üniversitede çağdaş müzik eğitimi almaktadır. Ayrıca "The Stupid" isimli grubun solisti ve gitaristidir. Shin müziğe olan tutkusu ve yakışıklılığıyla ün salmıştır. Ancak gerçek hayatta müzikle alakası olmayan her şeye karşı alakasız, gelecekle ilgili hiçbir planı ve hayali olmayan soğuk birisidir. Lee Kyu Won prestijli bir ailede doğmuş, cana yakın ve zeki bir kızdır. Dedesi Lee Dong Gun, kendi zamanının 3 büyük müzisyeninden birisidir ve en büyük hayali torununun da geleneksel müzik üzerinde uzmanlaştığını görmektir. Kyu Won da dedesinin beklentilerini karşılamak için Geleneksel Kore Müziği Bölümüne girer. Lee Shin'in grubu "The Stupid"in hayranları olan arkadaşları bir gün Kyu Won'u zorla grubun konserine götürür ve Kyu Won, Shin'i sahnede gördüğü an ondan etkilenir.
you've fallen for me

the heirs

simalunnie
The Heirs, benim en sevdiğim dizidir. Diziyi beş veya altı kez izledim. Mükemmel ötesi bir dizi. Özellikte okul konulu dizi seviyorsanız izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Şunu da vurgulamak isterim ki Lee Min-Ho, Park Shin-Hye ve Kim Woo-Bin'nin oyunculuğu kelimenin tam anlamı ile mükemmel! Konusu ise Amerika da karşılaşan Kim Tan (Lee Min-Ho) ve Cha Eun-Sang (Park Shin-Hye) farklı sosyal sınıftalar ve bir olay yüzünden Kore'de sadece zenginlerin gittiği bir okula gider Cha Eun-Sang. Bunun üzerine olaylar gelişir. Krystal Jung benim en sevdiğim tiplemelerden birisidir.

dizi önerileri (okul konulu)

btsdaily
To The Beautiful You (IMDb Puanı: 7.3)
2012 yapımı 16 bölümlük bu okul konulu Kore dizisinde Sulli Choi, Kwang-Hee Hwang ve Ji-won Kim başrolleri paylaşan isimler. Dizi Amerika'da yaşayan Koreli kız Goo Joo Hee'nin bir gün televizyonda atletizm yarışması izlerken gördüğü Kang Tae Joon'a aşık olmasını ve onu idolü olarak alışını anlatıyor.
dizi önerileri (okul konulu)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol