tarih konulu kore dizileri

minny
100 Days My Prince
Konusu: Joseon Hanedanlığı döneminde geçen bu dizide veliaht prens bir gün aniden kaybolur. Hafızasını kaybetmesine yol açan bir kaza sonucunda veliaht prens sarayın dışında bir sivil olarak yüz gün geçirir.
Kategori: Tarihi, Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2018

she would never know

KORESÖZLÜK
Yoon Song-A ( Won Jin-A ) bir kozmetik markası için pazarlamacı olarak çalışmaktadır. İşini severek yapıyor ve bunu gayretle yapıyor. Hayali kendi kozmetik markasını kurmaktır. Bu arada, Chae Hyun-Seung ( Ro Woon ), Yoon Song-A ile pazarlamacı olarak çalışıyor. Yoon Song-A'ya ilgi duymaya başlar ve onunla romantik bir ilişki geliştirmeye çalışır. Ancak Yoon Song-A, genç erkekleri flört partneri olarak görmediği için onun ilerlemelerini reddeder.

racket boys

KORESÖZLÜK
Haenam'daki bir ortaokulda bir erkek badminton takımının küçükler için bir atletizm yarışmasında mücadele etmesinin hikayesi. Haenam'daki 16 yaşındaki kız ve erkek çocuklar bu süre zarfında insan olarak büyürler.

Yoon Hyeon-Jong ( Kim Sang-Kyung ) bir zamanlar en iyi badminton oyuncusuydu ve şimdi Haenam'daki bir ortaokulda erkek badminton takımının koçluğunu üstleniyor. Badminton takımı dağılmanın eşiğinde. Takımdaki oyuncular Yoon Hae-Kang ( Tang Joon-Sang ), Bang Yoon-Dam ( Son Sang-Yeon ), Na Woo-Chan ( Choi Hyun-Wook ) ve Lee Yong-Tae ( Kim Kang-Hoon ). Oyuncular henüz çok iyi değil.

Bu arada, Ra Yeong-Ja ( Oh Na-Ra ) Haenam'da farklı bir ortaokulda kız badminton takımının koçu. Badminton takımı yaşıtları arasında 1. sırada yer alıyor.
racket boys

mr. sunshine 2

KORESÖZLÜK
1800'lerin son çeyreğinde Kore henüz Japonya işgaline uğramamışken küçük bir çocuk olan Eugene Choi, Jaseon'a sefere gelen Amerikan askerleri tarafından savaşın içerisinden alınır kurtarılarak Amerika'ya getirilir.Yıllar sonra Eugene Choi, bir yetişkin olduğunda çocukken kaçtığı memleketi Jaseon'a bu sefer yeni bir kimlikle bir Amerikan askeri olarak geri döner.Yeniden Jaseon'a döndüğünde burada Ae-Shin isminde soylu bir kadına gönlünü kaptıracaktır.Diğer ismi Bay Sean Shine olan dizi APAN Star'ın 2018 ödüllerinde yılın en iyi dizisi seçilmiştir.

the heirs

KORESÖZLÜK
Farklı sosyal sınıflardan gelen iki genç, Los Angeles'ta şans eseri karşılaşmalarının ardından Kore'nin en zenginlerinin gittiği seçkin bir lisede tekrar bir araya gelir.
Başroldekiler:Lee Min-ho,Park Shin-hye,Kim Woo-bin
Yaratıcılar:Kang Shin-hyo,Kim Eun-sook

the heirs

fermentation family

KORESÖZLÜK
Bu drama, Kimchi'si ile ünlü geleneksel bir restorana sahip olan Chunjiin (Heaven, Earth and Man) ailesinin ve şüpheli misafirlerinin hikayesini anlatıyor. Terk edilmiş bir çocuk olarak, Ho Tae bir yetimhanede büyüdü ve bir gangster oldu. Bir gün orayı ziyaret ettiğinde Chunjiin'den etkilenir, ancak karşıt haydutlar tarafından saldırıya uğrar, ancak restoranın kızı Kang San tarafından kurtarılır.sahip. Kang San, Ho Tae'yi ailesine kabul ettikten sonra, yere ve yeni çevresine bağlanmaya başlar, yavaş yavaş çocukluğunun uzun süredir kayıp anılarını geri kazanır. Bu iç açıcı hikaye aşkı, Kimchi felsefesini ve Chunjiin ailesinin rakip restoranların tehdidiyle başa çıkmaya çalışırken karşılaştığı mücadeleleri anlatıyor. Ayrıca Ho Tae'nin peşini bırakmayan karanlık geçmişi ve Ho Tae'nin aileye kabul edilmesiyle aniden ortadan kaybolan Kang San'ın babasının gizemi ile ilgilenir.

life on mars

KORESÖZLÜK
Han Tae-Joo ( Jung Kyoung-Ho ) bir suç soruşturma ekibine liderlik eder. Kariyerinde hızlı bir yükseliş yaşadı ve verilere insanlardan daha çok güveniyor. Bir seri cinayet vakasını araştırırken bir kaza geçirir. Han Tae-Joo uyandığında kendini 1988'de bulur. Nedenini bilmemektedir ama artık küçük bir şehirde bir polis karakolunda çalışmak üzere atanmış bir dedektiftir. Günümüze geri dönmek için, Han Tae-Joo bir seri cinayet davasını çözmeye çalışır.

k-pop

btsdaily
T-ara
k-pop
Core Contents Media MBK tarafından 2009'da kurulan k-pop kız grubu “T-ara”, ilk çıkışını “Good Person” şarkısıyla yaptı. Şarkı, daha sonra “Cinderella Man” dizisinde kullanıldı. Grup, 2011'de yayımladıkları “”Roly-Poly” şarkısıyla ülke çapında asıl ününü kazandı. Zaman zaman bazı çekişmeler sebebiyle popülerliği düşse de grup Çin'deki en popüler kız gruplarından biri olarak görülüyor. Gruba 2013'te “T-ara N4” ve “QBS” adlı iki adet alt grup kuruldu.

T-ara grup üyeleri:
– Park Ji-yeon (vokal)
– Ryu Hwayoung (vokal)(ayrıldı)
– Ham Eun-jung (vokal)
– Park So-yeon (lider vokal) (ayrıldı)
– Hyomin (vokal)
– Jeon Boram (vokal) (ayrıldı)
– Lee Qri (vokal)
– Lee Areum (vokal) (ayrıldı)
– Yang Jiwon (vokal)
– Hana (vokal) (ayrıldı)

49 days

KORESÖZLÜK
Shin Ji Hyun nişanlısı ile evlenme planları yaparken bir trafik kazasında ağır şekilde yaralanarak komaya girer. Ruh bekçisi ona 49 günlük son bir şans sayılabilecek bir ömrü ona verir. Ancak bunun tek şartı onun yüzünden incinen üç kişiyi bulmaktır. Ji Hyun bu şartı yerine getirebilmek için yarı zamanlı bir işte çalışan Yi Kyung'un bedenini kullanacaktır.
49 days

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol