efsane prens jumong

aslimser
İzlediğim ilk Kore dizisiydi. 81 bölümden oluşan bu diziyi yaklaşık 3-4 kere izledim. Arada seneler vardı tabi; ama gene de her izleyisimde zevkle izledim. Hem gerçek tarihi bir dizi, hem de oyuncular çok iyiydi.son izlediğimde gerçek tarihten esinlenildigini anladım. Biraz geç oldu gerçi:) Goguryo ülkesinin kuruluşunu anlatıyor. Kurucusu ve kuruluşu çok güzel bir hikaye.. aksiyon sahneleri bol,taht mücadeleleri ve tabi ki masumane aşk.. dizi yoğunluğu aşk değil tabi. kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

mr. sunshine 2

KORESÖZLÜK
1800'lerin son çeyreğinde Kore henüz Japonya işgaline uğramamışken küçük bir çocuk olan Eugene Choi, Jaseon'a sefere gelen Amerikan askerleri tarafından savaşın içerisinden alınır kurtarılarak Amerika'ya getirilir.Yıllar sonra Eugene Choi, bir yetişkin olduğunda çocukken kaçtığı memleketi Jaseon'a bu sefer yeni bir kimlikle bir Amerikan askeri olarak geri döner.Yeniden Jaseon'a döndüğünde burada Ae-Shin isminde soylu bir kadına gönlünü kaptıracaktır.Diğer ismi Bay Sean Shine olan dizi APAN Star'ın 2018 ödüllerinde yılın en iyi dizisi seçilmiştir.

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:11
At a Distance, Spring is Green : dizisinin konusu yirmili yaşlarında gençlerin üniversite hayatlarını ve hayatla yaşadıkları mücadeleleri anlatmaktadır. Hikayenin merkezi Myeongil Üniversitesinde okuyan Yeo Jun olup hikaye onun çevresinde dönmektedir. ... Nam Soo Hyun zeki ve mükemmeliyetçi bir üniversite öğrencisidir

dr. parks clinic

aqaa
Türkçe altyazılı yabancı dizileri keşfedin Kore ve Netflix dizilerinin yanı sıra, orijinal dilinde Türkçe altyazıyla yeni ve eski sezonların tadını çıkarın Türkçe altyazılı en iyi TV dizilerini keşfedin

dr. parks clinic[/gbkz][gbkz]

k-pop

btsdaily
T-ara
k-pop
Core Contents Media MBK tarafından 2009'da kurulan k-pop kız grubu “T-ara”, ilk çıkışını “Good Person” şarkısıyla yaptı. Şarkı, daha sonra “Cinderella Man” dizisinde kullanıldı. Grup, 2011'de yayımladıkları “”Roly-Poly” şarkısıyla ülke çapında asıl ününü kazandı. Zaman zaman bazı çekişmeler sebebiyle popülerliği düşse de grup Çin'deki en popüler kız gruplarından biri olarak görülüyor. Gruba 2013'te “T-ara N4” ve “QBS” adlı iki adet alt grup kuruldu.

T-ara grup üyeleri:
– Park Ji-yeon (vokal)
– Ryu Hwayoung (vokal)(ayrıldı)
– Ham Eun-jung (vokal)
– Park So-yeon (lider vokal) (ayrıldı)
– Hyomin (vokal)
– Jeon Boram (vokal) (ayrıldı)
– Lee Qri (vokal)
– Lee Areum (vokal) (ayrıldı)
– Yang Jiwon (vokal)
– Hana (vokal) (ayrıldı)

k-pop

btsdaily
4Minute
k-pop
4Minute, Cube Entertainment tarafından 2009'da kurulan bir k-pop kız grubu. “Hot Issue” adlı teklileriyle ilk çıkışını yapan grup, daha sonra ilk mini albümü “Muzik” adlı şarkısıyla ödül aldı. Grup, 2016'da dağılana kadar toplamda 8 ödül kazandı. Ayrıca televizyon şovları ve belgeselleri yayımlanan 4Minute grubu, 7 yıllık kariyer hayatına Japon ve Kore dillerinde pek çok şarkı sığdırdı.

4Minute grup üyeleri:
– Ji Yoon (lider Rapçi, ana vokal)
– HyunA (ana Rapçi)
– Ji Hyun (lider, alt vokal)
– Ga Yoon (ana vokal)
– So Hyun (alt vokal)

k-drama

erva
kesinlikle izlenmesi gereken k-drama dizileri (bana göre)

-Nobody knows
-God's Gift 14 Days
-When We Vere Young Countdown
-True Beauty

bts

KORESÖZLÜK
2013'te Bangtan Sonyeondan olarak çıkışlarını yapan bu 7 öncü, daha önce hiçbir Kore gösterisinin yapamadığı şekilde dünya sahnesine çıkacaktı.

Kökleri başlangıçta hip hop olsa da, çeşitli ve genellikle deneysel bir müzik tarzıyla kendi benzersiz tarzlarını yarattılar. Eşi benzeri olmayan bir grup olarak BTS, olağanüstü hikaye anlatımı ve merak uyandıran konseptlerinin yanı sıra tutarlı pozitiflik ve kapsayıcılık mesajlarıyla daha da öne çıkıyor.

Kendimi sev, kendini sev.
bts
2

k-pop

btsdaily
LOONA
k-pop
LOONA, Blockberry Creative ve Polaris Entertainment tarafından kurulan bir k-pop kız grubu. 2016'da grup olarak çıkış yapmadan önce üyeler solo şarkılarıyla çıkış yaptı. Daha sonra grup olarak 2018'de “Favorite” ve “Hi High” ile çıkış yaptılar. Bu zamana kadar 8 ödül alan LOONA kpop kız grupları arasında gizemli bir grup olarak kabul ediliyor. Grubun son derece kalabalık olduğunu da söyleyelim: HeeJin, HyunJin, HaSeul, YeoJin, ViVi, Kim Lip, JinSoul, Choerry, Yves, Chuu, Go Won ve Olivia Hye

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol