monthly home

koresozluk
Na Young-Won ( Jung So-Min ) Monthly House dergisinin editörüdür. 10 yıldır çalışıyor ama hala kendi evinin sahibi değil. Halen aylık kiralık bir evde yaşıyor. Yine de, Na Young-Won kiralık yeri ona aitmiş gibi sahipleniyor. Evi, kişiliğini ve duygularını yansıtır. Evinin yeni sahibi Yoo Ja-Sung'un ( Kim Ji-Suk ) karşısına çıkmasıyla işler değişir . Daha sonra kendi evini satın almakla ilgilenmeye başlar.

Yoo Ja-Sung, Monthly House dergisinin CEO'sudur. Ona göre ev, mal varlığını artırmak için bir araç ve yatacak bir yerdir. Fakir büyüdü ve zengin olmanın tek yolunun gayrimenkul olduğunu düşündü. Şantiyelerde işçi olarak çalışırken geceleri kendi kendine gayrimenkul yatırımlarını incelemeye başladı. Şimdi gayrimenkul yatırımları nedeniyle zengin. Aynı zamanda bir yatırım uzmanı olarak da ünlüdür. Na Young-Won ile tanışır.

sunny

KORESÖZLÜK
Vizyona girdiği 2011 yılında, Güney Kore'de 5 milyon bilet satarak yılın en çok izlenen ikinci filmi olan ve 2012 itibarıyla tarihin en çok izlenen 13. Güney Kore filmi olan Sunny, komedi ve dram türlerini birleştiren bir yapım.

Lisede birbiriyle çok yakın olan yedi arkadaşı konu alan film, bu arkadaşların aradan 25 yıl geçtikten sonra tekrar bir araya gelişlerini anlatıyor. İçlerinden birinin kanser olması ve son dileğinin bu grubun tekrar bir araya gelmesi olmasıyla birlikte bambaşka hayatlar yaşayan bu eski arkadaşlar, bize bir yandan lise hayatlarımızın masum ve tatlı yanını geriye dönüşler eşliğinde gösterirken; bir yandan da yılların bizi ne kadar farklılaştırabileceğini gösteriyor.

local hero

KORESÖZLÜK
Baek Shi-Yoon ( Park Si-Hoo ) eski bir gizli ajandır. İyi eğitilmiş bir insan silahıdır. Geçmişini gizleyerek "Mahalle" barını satın alır ve sahibi gibi işletir. Barında mahalle müdavimleriyle yakınlaşır ve acılarına sempati duyar. Baek Shi-Yoon, geçici bir çalışan olarak çalışan genç bir adamla tanışır. Genç polis memuru olmak istiyor. Baek Shi-Yoon, genç adamı gizli ajan olarak eğitir ve kötülüğe karşı birlikte savaşırlar.
local hero

encounter

koresozluk
Cha Soo-Hyun ( Song Hye-Kyo ) bir politikacının kızıdır. Üniversiteden mezun olduktan sonra büyük bir şirket işleten bir ailenin oğluyla evlendi. Evliliği, politikacı babası için bir kolaylık evliliğiydi. Ancak kocası bir ilişki yaşadı ve boşanmak istedi. Cha Soo-Hyun artık boşanmıştır. Bir otelin CEO'sudur.

Kim Jin-Hyeok ( Park Bo-Gum ) sıradan bir genç adamdır. Düzenli bir iş bulmaya çalışır ve bu arada yarı zamanlı işlerde çalışır. Kim Jin-Hyeok 20'li yaşlarına yaklaşırken Küba'ya bir gezi yapmaya karar verir. Orada Cha Soo-Hyun ile tanışır. Kısa bir karşılaşma yaşarlar. Kore'ye döndüğünde bir otelden telefon alır. Küba'ya gitmeden önce otelde bir iş görüşmesi yaptı. Artık işe alındığını ve Cha Soo-Hyun'un CEO olduğunu öğrenir.

koresozluk.com açıldı

KORESÖZLÜK
Yeni nesi Kore sözlüğümüz koresozluk.com açıldı :)

Kore dünyası ile ilgili tüm bilgi ve birikimlerimizi yazarlarımız ve okurlarımızla paylaşmak için heyecanlıyız.

kore dizileri, kore filmleri, kore magazini, kpop, kore ünlüleri, kore yemekleri, kore tarihi, kore ürünleri .... kısaca Güney Kore'ye dair ne varsa bu yeni nesil sözlükte toplamayı amaçlıyoruz.
2

sympathy for lady vengeance

yukiko
Lee Geum-Ja ( Lee Young-Ae ), genç bir çocuğu kaçırıp öldürmekten 13 yıl yattıktan sonra hapishaneden serbest bırakılır. Bir vaiz ( Kim Byung-Ok ) dahil olmak üzere küçük bir kalabalık onu beklemektedir. Vaiz ona geleneksel tofuyu yeni, düzeltilmiş hayatının bir sembolü olarak sunar, ancak Lee Geum-Ja onu bir kenara fırlatır ve uzaklaşır. Artık özgürlüğüne kavuştuğuna göre, bahaneleri bir kenara bırakıp işine başlayabilir. Lee Geum-Ja, kendisine komplo kuran ve hayatını mahveden Bay Paek'ten ( Choi Min-Sik ) intikam almak için yola koyulur .

Lee Geum-Ja, hapishanede bağ kurduğu eski mahkumları ziyaret ederek ve onlardan yardım alarak görevine başlar. Ayrıca bir pastanede iş bulur. Geum-Ja ayrıca evlat edindiği kızı Jenny ( Kwon Ye-Young ) ile yeniden bir araya gelir .

the road tragedy of one

KORESÖZLÜK
Sadece yüzde 1'lik kesimin yaşadığı "Royal the Hill"de yaşayan sakinlerin sırlarının, arzularının, suçluluklarının ve kurtuluşlarının hikayesi.

Baek Soo-Hyun ( Ji Jin-Hee ) popüler ve saygın bir spikerdir. Güçlü inançları olan bir gazeteci olarak bilinir. Kamerada bir şey söylediğinde izleyiciler onun sözlerini gerçek olarak kabul ediyor. Ancak Baek Soo-Hyun'un başka bir tarafı daha var. Soğuk kalplidir. Bir şey istediğinde, ne olursa olsun elde eder. İstediğini elde etmek için her yolu kullanacaktır. Seo Eun-Soo ( Yoon Se-Ah ) ile evlidir ve çocukları vardır.

Seo Eun-Soo, Jegang Group'un başkanının kızıdır ve Anchorman Baek Soo-Hyun ile evlidir. Babası, siyasi ve ekonomik dünyalarda ağır bir etkiye sahip olacak kadar güçlüdür. Seo Eun-Soo, kendisi de popüler bir minyatür sanatçısıdır. Önceliğini ailesine verir ve itibarını asla kaybetmemeye çalışır ama bir trajedi ile karşılaşır. Seo Eun-Soo ailesini korumaya çalışır.

Cha Seo-Young ( Kim Hye-Eun ) bir yayın istasyonunda spikerlik yapmaktadır. Prestijli bir iş, örnek bir eğitim geçmişi ve güzel bir görünüm dahil her şeye sahip, ancak sahip olduklarından nadiren memnun.
the road tragedy of one

dizi

btsdaily
Hotel Del Luna, IMDb puanı: 8.3
dizi
Dizide seçkin bir otel işletmecisinin ölü ruhlar için bir oteli yönetmeye davet edildiğinde, işletmenin eski sahibini ve onun tuhaf dünyasını tanımaya başlaması anlatılır. Eğer fantastik Kore dizileri seviyorsanız bu diziyi seyredebilirsiniz :) ♡

109 strange things

KORESÖZLÜK
Gelecekten bir robot geldiğinde, bir felsefe uzmanı bunun önemini anlayacak mı? KDI-109, gelecekten bir robot. Felsefe okuyan dördüncü sınıf bir üniversite öğrencisi olan Shin Ki Won'un evinde yaşamaya başlar. Ki Won, üniversiteden sonra hayatın büyük sorularıyla boğuşur ve kazançlı bir iş bulurken, KDI-109 cevapları bulmasına yardım edebilir mi? “109 Strange Things”, Park Sun Jae tarafından yönetilen altı bölümlük 2017 Güney Koreli bir web dramasıdır.
109 strange things

why secretary kim

KORESÖZLÜK
Kibirli ve bencil bir yapıda olan Lee Young-Joon; aynı zamanda da iyi bir görünüme sahip ve büyük bir şirketin varisi olarak yer almaktadır. Karakter yapısından ötürü son derecede zorlu biri olan Lee Young-Joon; yeni bir sekreteri işe aldığında hayatının değişeceğinden habersizdir. Daha önce ilişki yaşamamış olan Lee Young-Joon; işe aldığı Kim Mi-Soo ile zaman içerisinde duygusal bağlar kurarak; bambaşka bir karaktere bürünecektir. Zaman zaman tatlı bir biçimde atışacak olan ikili; ilk ilişki deneyimlerini de beraberce yaşadıklarından ötürü ortaya oldukça güzel bir konu da çıkacaktır.
why secretary kim

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol