my spring days

kore
Lee Bom-Yi ( Sooyoung ) bir kalp nakli ameliyatı geçirir. Daha sonra kalbini ona bağışlayan kişi için hayatını olumlu bir şekilde yaşamaya çalışır.

Kang Dong-Ha ( Kam Woo-Sung ) sığır yetiştirmektedir. Eşini bir kazada kaybettiğinden iki çocuğunu tek başına büyütmüştür.

Bir gün Lee Bom-Yi, Kang Dong-Ha ile tanışır. Eski karısı kalbini Lee Bom-Yi'ye bağışladı.
my spring days

voice 2

KORESÖZLÜK
Bir acil durum 112 çağrı merkezinin etrafına kurun. Bir suç işlendikten sonraki altın dönemde, çağrı merkezi bir seri katil de dahil olmak üzere suçluların peşine düşer.
voice 2

miss granny

KORESÖZLÜK
En çok izlenen Güney Kore filmleri sıralamasında önemli bir yere sahip olan Miss Granny, vizyona girdiği 2014 senesinde açılış gününde 850,000 kişiyi sinema salonlarına doldurmayı başarmış ve Güney Kore'de vizyonda olduğu süre boyunca, Hollywood yapımı animasyon filmi Karlar Ülkesi (Frozen)'dan sonra ikinci en çok izlenen film olmuştur. Miss Granny dünya çapında 59.6 milyon dolar hasılat elde etmiştir ve gelmiş geçmiş en çok izlenen Kore filmlerinden biri olmuştur.

Listemizin diğer bir gençliğe özlemi konu alan filmi olan Miss Granny'nin konusuysa şöyle: 74 yaşındaki Oh Mal-soon, oğlu ve ailesiyle yaşamaktadır. Bir takım olaylardan ötürü, oğlu onu huzurevine göndermeye karar verir. Oh Mal-soon, mutsuzca sokaklarda gezinirken bir fotoğraf stüdyosu gözüne ilişir. Ölümünün yakın olduğuna inanan Oh Mal-soon, bunun son fotoğrafı olacağını düşünerek stüdyodan içeri girip portresini çektirir. Stüdyodan çıktığında ise gözlerine inanamaz çünkü bir anda 20 yaşındaki haline döndüğünü fark eder. Bu durumun keyfini çıkarmak isteyen Oh Mal-soon'un bu mucizeyi nasıl kullandığını anlatan duygusal ve komik Kore filmi, izleyicilerden de tam not almış gibi duruyor.

train to busan

KORESÖZLÜK
Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.
train to busan

ınspiring generation

KORESÖZLÜK
Çin'in Şangay şehrinde 1930'lu yıllarda geçmektedir. Bir grup Koreli gencin arkadaşlıklarını, sevgilerini ve vatanseverliklerini, çirkin ve beceriksiz olmasına rağmen ülkesini ve ailesini koşulsuz seven, Şangay sokaklarının en iyi savaşçısını anlatmaktadır.
ınspiring generation

bad couple

KORESÖZLÜK
Dang-Ja ( Shin Eun-Kyung ) parlak, yüksek moda dergisinin başarılı bir editörüdür. Şık ve romantik bir romandan fırlamış güzel bir kadın kahraman gibi görünüyor. Ancak, göründüğünden daha fazlası var. İşini sürdürmek ve itibarını korumak için her gün çılgınca bir hızla çalışıyor. İnsanlar ona yaşlı bir hizmetçi diyor ama aklındaki son şey evlenmek. Evlilik sadece kariyerine müdahale ederdi. O, akıllı ve anlayışlı bir kadının özüdür. Yoğun programıyla evlilik karşılayamayacağı bir lükstür. Ayrıca hiçbir arkadaşı evliliklerinde mutlu değildir. Bir gün, Dang-Ja, arkadaşı Han Young'ın ( Choi Jung-Yoon ) kocası Kim Yoon-suk'a ( Park Sang-Min ) tanık olduğunda.) karısını aldatınca öfkelenir. Evlilik? Unut gitsin! Dang-Ja, bekar bir kadın olarak hayatının her anından zevk alır. Ama bazen hayatının geri kalanında yalnız kalacağı konusunda şüpheleri var. Anneleri ya da arkadaşı Dol-Soon'un kızıyla birlikte çocukları gördüğünde, yüreğinde bir boşluk hissetmesine engel olamaz. Bu sırada Dang-Ja, liseden en sevdiği öğretmeninin vefat ettiğine dair üzücü haberi duyar. Öğretmeni hayatı boyunca bekar olduğu için cenazesini kaldıracak bir ailesi yoktu. Dang-Ja bu deneyimle sarsılır ve kendi geleceği için korkmaya başlar. Öğretmeni gibi yalnız bir ölümle ölmek istemiyor. Bu yüzden birdenbire sorunlarının cevabının bebek sahibi olmak olduğuna karar verir. Ama evli bile değilken nasıl birine sahip olabilir? Batı'da bekar, çalışan bir anne olmak oldukça yaygındır. ancak Kore gibi muhafazakar ve katı bir toplumda, sosyal olarak kabul edilemez. Çocuk sahibi olmaya kararlı, bir sperm bankasına gidiyor. Ancak bekar olduğu için reddedilir. Ama bu onun istediğini elde etmesine engel olmayacak. Mükemmel genlere sahip bir bebeğe sahip olmak için akıllı, uzun boylu, atletik ve yakışıklı bir adam bulmak için yola koyulur.

mamamoo

yukiko
Çıkışlarından önce bile tanınırlık kazanan dörtlü, birçok eleştirmenin o yılın en iyi çıkışlarından biri olarak gördüğü 2014 yılında resmen müzik sahnesine girdi.

Güçlü armonileri, güçlü sesi ve geniş müzik tarzıyla öne çıkan MAMAMOO, aynı zamanda güçlendirme, kendini sevme ve bağımsızlık gibi olumlu mesajlarıyla da öne çıkıyor.
mamamoo

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:11
At a Distance, Spring is Green : dizisinin konusu yirmili yaşlarında gençlerin üniversite hayatlarını ve hayatla yaşadıkları mücadeleleri anlatmaktadır. Hikayenin merkezi Myeongil Üniversitesinde okuyan Yeo Jun olup hikaye onun çevresinde dönmektedir. ... Nam Soo Hyun zeki ve mükemmeliyetçi bir üniversite öğrencisidir

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol