kore dizileri

btsdaily
Seukechi (Sketch)
kore dizileri
IMDb Puanı: 7,7
Yapım Yılı: 2018

Bir grup insan geleceği değiştirerek insanların kötü olaylarla karşı karşıya kalmamalarını sağlamaktadırlar.

Kelebek etkisi denen olay yüzünden gelecekte yapılan bir değişiklik, başka bir olayı doğuracaktır. O yüzden atılacak her adım bir sonraki adımı tahmin etmeyi gerektirmektedir

my roommate ıs a gumiho

KORESÖZLÜK
Shin Woo-Yeo ( Jang Ki-Yong ) yakışıklı ve akıllı bir profesördür. Aynı zamanda 999 yaşında dokuz kuyruklu bir tilkidir. İnsan olmak için insan enerjisini bir boncukta toplar. Yakında, bir insan olmaya hazırlanıyor.

Bu arada, Lee Dam ( Hyeri ) bir üniversite öğrencisidir. Bir gün sarhoş arkadaşı pahalı bir arabanın üstünde uyuyakalır. Arabanın sahibi olan Shin Woo-Yeo'dan özür diler. Lee Dam arkadaşını elinden almaya çalışırken, Shin Woo-Yeo ona yardım eder. Kaderlerini değiştiren bir kaza olur. Shin Woo-Yeo'nun boncuğu ağzından düşer ve Lee Dam istemeden onu yutar. Boncuk bir insanın içinde en fazla 1 yıl kalabilir ve daha sonra boncuk o kişinin içinde kırılır. Bu, Lee Dam'ın ölmesine ve Shin Woo-Yeo'nun insan olma şansını kaybetmesine neden olacak. Shin Woo-Yeo, Lee Dam'a içinde bulundukları çıkmazı açıklar ve bir çözüm bulana kadar birlikte yaşamalarını önerir.

Hayatında hiç erkek arkadaşı olmamış olan Lee Dam, şimdi Shin Woo-Yeo ile yaşıyor.

k-pop

btsdaily
•BTS ÜYESİ JIN•
Gerçek adı: Kim Seok Jin (김석진)
Gruptaki görevi: Vokal, dansçı, grubun birinci görsel üyesi.
Doğum tarihi: 4 Aralık 1992
Burcu: Yay
Boyu: 1.79 cm
Kilosu: 63 kg
Kan grubu: 0
Doğum yeri: Gwacheon – Gyeonggi-do
Kardeşi: Bir abisi var.
Hobileri: Yemek yapmak, Nintendo video oyunları oynamak, “Selca” çekmek yani “Selfie” çekmek! Koreliler “Selfie”ye “Selca” diyorlar.
En garip alışkanlığı: Acıktığı zaman sol gözünü kırpıyor.
Eğitimi: Konkuk Üniversitesi Sinema Bölümü
Favori sayısı: 4
En sevdiği renk: Eskiden pembeydi ama şu sıralar maviyi çok sevdiğini söylüyor.
En sevdiği yemekler: Istakoz, et yemekleri ve soğuk yenen bir noodle çeşidi olan Koreliler'in çok sevdiği “Naengmyeon” isminde bir yemek.
k-pop

faith

KORESÖZLÜK
Goryeo Dönemi'nde (918-1392) gelişen sağlık görevlisi Kangchan'ın öyküsünü anlatmaktadır. Kangchan örnek tıbbi çalışmalarından dolayı sonunda onurlu bir hekim olmuştur. Dizi, ilk hekimlik aşamasından Kang-chan'ın "" konumuna ulaşmasına kadar Kang-chan'ın yaşamını kapsamaktadır. Özel Kwangsewon sağlık kurumunda çalışırken Kang-chan insanlara umut ve yeni bir hayat vermektedir.
faith

k-pop

btsdaily
ANS
k-pop
ANS Entertainment çatısı altında kurulan grup, 2019'da “Boom Boom” adlı albümleriyle ilk çıkışını yaptı. Grubun konsepti ise masumiyet ve girl crush (kızların bile hayran olduğu şey demek). Grubun müzikal yolculuğu maalesef çok kısa sürdü. Bu yıl Haena dışındaki tüm üyeler, grubun fancafe hesabından acenteleriyle olan sözleşmelerini feshettiğini ve grubun dağıldığını duyurdu. Ayrıca, ajansın tüm çalışanlarının Mart ayında işten çıkarıldığını da bildirdi.

ANS grup üyeleri:
– Lina (lider vokalist)
– J (lider Rapçi, vokalist)
– Royeon (lider vokalist)
– Dalyn (ana Rapçi, vokalist)
– Raon (vokalist)
– Bian (ana vokalist)
– Dam I (vokalist)
– Haena (vokalist, maknae)

the lover

KORESÖZLÜK
Drama dizisi, aynı apartmanda yaşayan dört çiftin hayatlarını anlatıyor.

Daire #609: Do-Si ( Oh Jung-Se ) ve Doo-Ri ( Ryoo Hyoun-Kyoung ) 2 yıldır birlikte yaşıyorlar. Çılgın aşık değiller ama birbirleriyle rahat hissediyorlar. Do-Si bir yayın istasyonunda seslendirme sanatçısı olmak istiyor ve Doo-Ri bir internet sitesinde stajyer muhabir olarak çalışıyor. Ailesi tarafından evlenmesi için baskı görüyor.

Daire #610: Young-Joon ( Jung Joon-Young ) bir müzik grubunda gitaristtir. Jin-Nyeo ( Choi Yeo-Jin ) ile birlikte yaşıyor . Ondan 12 yaş büyük. Garnitür dükkanı işletiyor. Bazen erkek arkadaşıyla yaşamaktansa bir oğul yetiştirdiğini düşünüyor.

Daire #510: Hwan-Jong ( Park Jong-Hwan ) ve Sul-Eun ( Ha Eun-Sul ) birlikte yaşamaya başladılar. Yeni daireleri taşınmaya hazır olduğunda evlenmeyi planlıyorlar.

Daire #709: Takuya ( Takuya Terada ) bir dünya gezginidir . Bir oda arkadaşı için bir ek görür ve Joon-Jae ( Lee Jae-Joon ) ile yaşamaya başlar . Takuya, Joon-Jae için üzülüyor çünkü o daireden çıkmıyor. Takuya, Joon-Jae'yi onunla bir şeyler yapmaya çalışır. Bu arada, Joon-Jae ilk başta Takuya'dan rahatsız olduğunu hisseder, ama o değişmeye başlar.

to all the guys who loved me

KORESÖZLÜK
İki adam, webtoon yazarı olmak isteyen bir kadının kalbini kazanmak için yarışır. Ama kadın, evliliğe tövbe etmiş ve tek hayat arkadaşının kendisi olduğunu ilan etmiştir.
Başroldekiler:Hwang Jung-eum,Yoon Hyun-min,Seo Ji-hoon
Yaratıcılar:Choi Yoon-seok,Lee Ho,Lee Eun-young
to all the guys who loved me

second husband

KORESÖZLÜK
Sun-Hwa ( Uhm Hyun-Kyung ), Sang-Hyeok ( Han Ki-Woong ) ile yıllardır birliktedir ve bir bebekleri vardır, ancak Sang-Hyeok'un babası bir iş yeri sahibi olan Jae-Kyung ( Oh Seung-A ) ile bir ilişkisi vardır. şekerleme şirketi. Sang-Hyeok, kişisel hırsları için Sun-Hwa'yı ve bebeklerini terk eder. Sun-Hwa için işleri daha da kötüleştiren bebeği ölür ve haksız yere cinayetle suçlanır. Sun-Hwa daha sonra Jae-Kyung'un üvey kardeşi Jae-Min ( Cha Seo-Won ) ile tanışır . Sun-Hwa'ya aşık olur.

happiness

KORESÖZLÜK
Yakın gelecekte, büyük şehirde yeni bir yüksek katlı apartman inşa edilmiştir. Apartmanda farklı geçmişlerden sakinler var, ancak yeni bir bulaşıcı hastalık patlak veriyor. Salgın nedeniyle, yüksek katlı daire mühürlendi. Sakinleri, başkalarına karşı korku ve güvensizlik içindeyken hayatta kalmak için mücadele ediyor.

Yoon Sae-Bom ( Han Hyo-Joo ) özel bir polis ekibinin üyesidir. Kararlıdır, kararlıdır ve kolayca sarsılmaz. Yeni dairesine taşınacağı için heyecanlıdır, ancak oraya taşınır taşınmaz bir krizle karşı karşıya kalır.

Jung Yi-Hyun ( Park Hyung-Sik ) bir dedektiftir. Akıllı ve dürüsttür. Uzun süredir Yoon Sae-Bom'a karşı romantik duygular besliyor. Aynı liseden mezun oldular. Jung Yi-Hyun, Yoon Sae-Bom'u ve diğer insanları korumak için mücadele eder.

Han Tae-Seok ( Jo Woo-Jin ) bir yarbaydır ve sağlık hizmeti komutanlığına aittir. Bulaşıcı hastalık salgınının anahtarı onda.

kore dizileri

btsdaily
The King Eternal Monarch (2020)
kore dizileri
IMDb: 8.5

Tür: Dram, romantik, fantastik

Dizi, iki farklı paralel dünyada geçmektedir. İnsanların dünyasında serbest kalan şeytan diğer bir paralel dünyaya geçiş yapmaya çalışmaktadır. Buna karşılık olarak Kore İmparatoru Lee Gon paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışır. Bir diğer paralel dünyada, Güney Kore Cumhuriyeti'nde yaşayan Dedektif Jung Tae-Eul insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya çalışır.

exo

minny
Üyeler
Xiumin
Suho
Lay
Baekhyun
Chen
Chanyeol
D.O.
Kai
Sehun
Eski üyeler
Luhan
Kris
Tao

EXO (Korece: 엑소), Güney Koreli erkek grubu. Grup, S.M. Entertainment tarafından 2011 yılında oluşturuldu ve 2012 yılında on iki üye ile Korece ağırlıklı şarkı söyleyen EXO-K ve Çince ağırlıklı şarkı söylenen EXO-M olmak üzere 2 alt grupla çıkış yaptı. Exo'nun ilk albümü XOXO (2013) ticari anlamda oldukça başarılı oldu ve 28. Golden Disk Ödülleri'nde Disk Daesang ve 15. Mnet Asya Müzik Ödülleri'nde Yılın Albümü ödüllerini aldı. Albüm bir milyondan fazla satış yaparak Exo'yu son on iki yıl içinde en çok satış yapan Koreli sanatçı yaptı. Exo daha sonra yayınladıkları albümlerde de ticari anlamda oldukça başarılı oldu. Üçüncü mini albümleri Overdose (2014) EXO'yu Billboard200 listesinde en yüksek giriş yapan Koreli grup yaptı.[1] 2015 yılında, EXO ikinci albümleri EXODUS ile kendi Billboard rekorlarını kırarak Billboard 200'de en üst sırada olan Koreli sanatçı olarak yeni bir rekora imza attılar[2] EXODUS albümünün öncü teklisi Call Me Baby ile EXO Canadian HOT 100 listesine, PSY dışında giren tek Koreli sanatçı oldu. Dördüncü mini albümleri "Sing for You" bir önceki albümleri EXODUS'un ilk hafta satış rekorunu kırarak ilk haftalarında 267,900 satış yaptı.[3] 2016 Haziran'da EXO üçüncü albümleri Ex'Act'i yayınladı. Ex'Act yayınlandığı hafta 522,372 satış yaparak grubun bir önceki albümü Sing for You ile kırdıkları kendi rekorlarını tekrar kırdı.[4] Grup, Forbes Korea tarafından 2014 ve 2015 yıllarında yılın en güçlü sanatçısı seçildi. 2017 yılında Kış Olimpiyatlarında performans sergilediler.
2014 yılının Mayıs ayında Kris, Ekim ayında Luhan S.M. Entertainment'a gruptan ayrılmak için dava açtı.[5] Nisan 2015'te Tao grup aktivitelerine katılmamaya başladı ve daha sonra Ağustos ayında gruptan ayrılmak için dava açtı. Gruptan ayrılma sebebi S.M. Entertainment'ın ona incinen ayağı için dinlenme zamanı vermemesi ve çalıştırmaya devam ettirmesi olarak biliniyor.[6] Gruptan ayrılmalarından sonra Exo dokuz üyeyle devam etmeye başladı. Temmuz 2016'da Luhan, Kris ve S.M. Entertainment arasındaki davanın sabitleştiği açıklandı: iki idol SM ile sözleşmelerine 2022 yılında kadar devam edecek, Kris ve Luhan, Kore ve Japonya dışında şu anki Çinli şirketleriyle aktivitelerine özgürce devam edebilecek ve S.M. Entertainment ile bağlantılı gelirlerini paylaşacaklar.[7][8] Dazed'ın da içinde olduğu bazı medya kuruluşları EXO'yu "dünyanın en büyük erkek grubu" olarak adlandırmıştır.
exo

mother of mine

KORESÖZLÜK
Küçük bir bip çorbası restoranı işletirken Park Sun-Ja, üç kızı Mi-Sun ( Yoo-Sun ), Mi-Ri ( Kim So-Yeon ) ve Mi-Hye'yi ( Kim Ha-Kyung ) tek başına büyütmüştür . Bu güne kadar restoranı hâlâ o işletiyor ve üç kızı da artık büyümüş durumda. Sun-Ja'nın ilk kızı Mi-Sun evli ve bir kızı var. Mi-Sun çalışmak ve ailesine bakmakla meşgul. İkinci kızı Mi-Ri annesini çok önemsiyor. Kendine güveniyor ve işini iyi yapıyor. Mi-Ri, iş arkadaşı Tae-Joo ( Hong Jong-Hyun) ile romantik bir ilişkiye girer.). Şirketin sahibi olan ailenin en küçük oğludur. En küçük kızı Mi-Hye'dir. Eskiden gelecek vaat eden bir romancıydı, ama artık değil. Restoranda annesine yardım ediyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol