bridal mask

KORESÖZLÜK
Bu drama Japon sömürge döneminde, Japonlara karşı bir mücadele içerisinde olan ve savaş sanatları konusunda becerikli Lee Kang'ın hikayesini anlatmaktadır. Lee Kang yüzünü gizlemek için maske kullanmaktadır. Ona bu nedenle Gaksital ismi verilmiştir. (Gaksital, gelinler için yapılmış özel bir maske) Lee Kang Kore tarihinin en karanlık dönemlerinden olan Japon emperyalist rejimine karşı bağımsızlık hareketi başlatır.
bridal mask

bring ıt on ghost

aslimser
Güzel dizi. Zaten başrol kadın oyuncusunu severim:) bu kızın çoğu dizisini izledim. İlk izledigim dizisi the emperor owner of the mask. Tarihi bir dizi ama konusu muazzam. İzlemenizi tavsiye ederim. Bir de gene aynı kızın the nokdu dizisi de çok iyi. Gene tarihi bir dizi.cok keyifliydi. Yani kim so-hyun dizilerinin çoğu çok iyiydi diyebilirim. 👏

sea god-denizler imparatoru

koresozluk
'Denizin İmparatoru' Choi In-ho'nun aynı adlı romanından uyarlanan 50 bölümlük bir drama. Drama, Birleşik Shilla Hanedanlığı döneminde (676~935) Doğu Asya denizine ve uluslararası ticarete hakim olan Jang Bo-go'nun (?~846) hayatını anlatıyor.

Jang Bo-go, coğrafi olarak önemli bir deniz yolu olan Wando'ya Cheong-Hae-Jin kurarak korsanları da ortadan kaldırdı. Aynı şekilde Doğu Asya'daki deniz ticaretinin düzenini Dang'dan (Çin) ve Japonya'dan Kuzey Çin denizine dikti.

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:5
Twenty Twenty Dizi Konusu
Yirmi Yirmi, yetişkin olduklarında karşılaştıkları gerçekçi sorunları paylaşan yirmi yaşındaki çocukların hayalini ve sevgisini anlatıyor. Lee Hyun Jin ve Chae Da Hee tanışır ve kendi sınırlarını oluşturarak birlikte olgunlaşmaya başlar.

k-pop

btsdaily
LOONA
k-pop
LOONA, Blockberry Creative ve Polaris Entertainment tarafından kurulan bir k-pop kız grubu. 2016'da grup olarak çıkış yapmadan önce üyeler solo şarkılarıyla çıkış yaptı. Daha sonra grup olarak 2018'de “Favorite” ve “Hi High” ile çıkış yaptılar. Bu zamana kadar 8 ödül alan LOONA kpop kız grupları arasında gizemli bir grup olarak kabul ediliyor. Grubun son derece kalabalık olduğunu da söyleyelim: HeeJin, HyunJin, HaSeul, YeoJin, ViVi, Kim Lip, JinSoul, Choerry, Yves, Chuu, Go Won ve Olivia Hye

kore dizileri

btsdaily
Itaewon Class (2020)
kore dizileri
IMDb: 8.2

Tür: Dram

Park Seo Ro-Yi babasıyla yaşayan içe kapanık bir gençtir. Okulun ilk günü bir çocuğa zorbalık yapan çocukla kavga eder. Fakat bu kavga ettiği çocuk babasının çalıştığı şirketin patronudur ve çocuktan özür dilemesi istenir. Seo Ro-Yi özür dilemez ve babasının işten atıldığı yetmezmiş gibi okuldan da ayrılmak zorunda kalır. Bir gün babası şüpheli bir araba kazasında hayatını kaybeder ve babasının katilini öğrenir. Fakat sebep olduğu şeyler yüzünden hapse girer ve çıktığında bu adaletsizlikleri yapanlara karşı savaşacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol