film

btsdaily
The Man From Nowhere (2010) - IMDB Puanı: 7,8

Aksiyon, dram ve gerilim türündeki filmin yönetmenliği Jeong-beom Lee yaptı. Filmde Tae-sik adında genç bir erkeği etkilemeye çalışan So Mi'nin, annesi uyuşturucu batağındadır ve bir gün uyuşturucu çaldığı için mafya üyeleri tarafından öldürülür. So Mi ise organ kaçakçıları tarafından kaçırılır. Bir zamanlar hapiste de yatmış olan ve şimdi bir rehin dükkanında yalnız yaşayan Tae-sik, So Mi'yi organ kaçakçılarının elinden kurtarmak için büyük bir mücadeleye girişir.

ikon

koresozluk
iKON (Kore: 아이콘), YG Entertainment tarafından kurulan ve 2015 yılında çıkış yapan Güney Koreli bir erkek grubudur. Grubun 6 üyesi vardır. Bunlar; Bobby (Kim Jiwon), June, Song, Jay, DK ve Chan'dır. Grup 7 kişi olarak çıkış yapmıştır ancak Kim Hanbin (B.I) gruptan ayrılmıştır ve solo sanatçı olarak kariyerine devam etmektedir.

Hayranlarına "iKONIC" denilmektedir.

Ekim 2015 tarihinde ilk çıkışlarını yaptılar.

dizi

btsdaily
How Are You Bread (2020) – IMDb: 6,7
Yemek severlerin ve iyi bir aşçı olmak isteyenlerin beğeneceğini düşündüğümüz bu eğlenceli kore dizisinde Suho isimli bir gencin gizemli fırınında ürettiği muhteşem pastalarla başlayan bir hikayeyi izleyeceğiz. No Mi Rae isimli yemek programı yapımcısı bir kadının Suho'yu yarışmasına katılması için ikna çalışmalarıyla başlayan macera fantastik sahnelerle süsleniyor.

suits

korean
iş hayatımda tavsiyelerini aldığım çok sevdiğim kore dizisi. Artık yaptığın işi değil kendini pazarlamaktan geçiyor işler. suits dizisi kişisel gelişim dersi gibi birşey.

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:3
Back to the 2008:Lise. Yujin (Lee Gu Seul) arkadaşlarının üzerinden senaryo yazan normal bir lise öğrencisidir. Bir gün senaryoyu yazdığı defteri kaybolunca. Sorunlar ard arda gelmeye başlar ve bir süre sonra kendisini de yazdığı senaryonun içinde bulur.

let me be your knight

KORESÖZLÜK
Yoon Tae-In ( Lee Jun-Young ) idol grubu Luna'nın lideridir. Uykuda yürümekten muzdarip. Hastalığını gizlice iyileştirmek için sahte bir doktor onunla yaşamaya başlar.

In Yoon-Joo ( Jung In-Sun ) tur rehberi olarak çalışmaktadır. Hayali bir gün kendi evini satın almaktır. Bir olaya karışır ve Luna'nın 5 üyesiyle sahte bir doktor olarak yaşamaya başlar: Yoon Tae-In, Lee Shin ( JR ), Kim Yoo-Chan ( Yoon Ji-Sung ), Woo Ga-On ( Kim Dong-Hyun ) ve Seo Woo-Yeon ( Jang Dong-Joo ).

red velvet

KORESÖZLÜK
Aslen 2014'te dört kişi olarak çıkış yapan ve daha sonra Yeri 2015'te katıldığında beşli olan grup, o zamandan beri mutluluk yayıyorlar.

Canlı, cesur ve pop esintili “Kırmızı” yönlerinin yanı sıra klas, ateşli ve gizemli R&B “Velvet” yönlerini sergileyen ikili bir konseptle, onlar kadar benzersiz ve çeşitli bir grup bulmak zor!
red velvet

artificial city

KORESÖZLÜK
Yoon Jae-Hee ( Soo-Ae ), Sungjin Grubunu yöneten chaebol ailesinin ikinci gelinidir. Sanat galerisi Space Jin'de çalışıyor. Geçmişte, yıllardır birlikte olduğu bir erkek arkadaşı vardı, ama onu Jung Joon-Hyeok ( Kim Kang-Woo ) ile evlenmek için terk etti . Jung Joon-Hyeok, chaebol ailesinden evlilik dışı dünyaya geldi.

Yoon Jae-Hee, kocasını Güney Kore başkanı yapmak istiyor. Bunun için bir sonraki başsavcı ile işbirliği yapar ve kayınvalidelerine karşı bir savaş başlatır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol