revolutionary sisters

KORESÖZLÜK
Boşanma davası sürecinde bir anne öldürülür. Tüm yakın aile üyeleri potansiyel şüpheliler.

Lee Cheol-Soo ( Yun Ju-Sang ) üç kız babasıdır. Lee Cheol-Soo, kurallar ve ilkeler söz konusu olduğunda katıdır. Yetişkin yaştaki kızlarıyla anlaşamıyor.

Lee Kwang-Nam ( Hong Eun-Hee ) en büyük kızıdır. Kendisiyle gurur duyuyor ve aynı zamanda bencil. Annesinden koşulsuz sevgi almış, bu da babasından hoşlanmamasına neden olmuştur. Babası annesine çok acı çektirdi.

Lee Kwang-Sik ( Jeon Hye-Bin ) ikinci büyük kızıdır. Kamu görevlisi olarak çalışıyor. Lee Kwang-Sik akıllı ve ilkelidir. Ailesinden çok fazla sevgi görmedi ama diğer insanlara karşı düşünceli.

Lee Kwang-Tae ( Go Won-Hee ) en küçük kızıdır. Dövüş sanatlarında iyidir. Lee Kwang-Tae hiçbir zaman tam zamanlı bir işte çalışmadı ve yarı zamanlı işlerde çalışarak geçimini sağladı. Evlilikle ilgilenmiyor.

Bu arada, Han Ye-Seul ( Kim Kyung-Nam ) küçüklüğünden beri bir rock şarkıcısı olmayı hayal ediyor. Okulu bıraktı ve hayalinin peşinden gitmek için Seul'e geldi.
revolutionary sisters

moon lovers scarlet heart ryeo

bunnyandduffy
Dizi, güneş tutulması sırasında Goryeo Hanedanlığı zamanına geri giden ve orada diğer insanların korkudan önünde titrediği Wang So'ya aşık olan bir kızın öyküsünü anlatır.

Oyuncular: Iu, Lee Jun-Ki, Kang Ha-Neul, Hong Jong-Hyun, Nam Ju-Hyuk, Ji Soo, Byun Baekhyun, Kang Han-Na, Seohyun, Jin Ki-Joo

moon lovers scarlet heart ryeo

kill ıt

KORESÖZLÜK
Tutkulu bir hayvan sever ve yetenekli bir veteriner Kim Soo-hyun'un ( Jang Ki-yong ) aslında bir seri katildir.Gerçek kimliğini gizlemek için veteriner olarak çalışan Kim Soo-hyun, kötü bir üne sahiptir.Sempatik ruhunu gizleyen inatçı bir dedektif olan Do Hyun-jin (Nana). Do Hyun-jin, onu doğrudan Kim Soo-hyun'a götüren bir vaka üzerinde çalışır. Aradığı seri katil olduğuna inanan Do Hyun-jin, Kim Soo-hyun'un kimliğini ve geçmişini ayrıntılı olarak araştırır, ancak bulduğu şey onu başka bir gerçeğe götürür. Sonra Do Hyun-jin ve Kim Soo-hyun, yıllar önce onları birbirine bağlayan gizemi çözmek için yola çıkarlar.

love in sadness

korean
Seo Jung-Won ( Ji Hyun-Woo ) plastik bir cerrahtır. O iyi bir insan, akıllı ve yakışıklı. Yoon Ma -Ri'ye ( Park Han-Byul ) aşık olur . Yoon Ma-Ri bir sanatçı ve bir chaebol ailesinin gelinidir. Evlilik hayatı sefildir. Kocası Kang In-Wook ( Ryu Soo-Young ) mükemmel bir koca gibi görünür ama Yoon Ma-Ri'ye takıntılıdır ve ona şiddet uygular. Yoon Ma-Ri, takıntılı kocasından kaçmaya karar verir. Seo Jung-Won ile tanışır ve ona aşık olur.

exo

minny
Üyeler
Xiumin
Suho
Lay
Baekhyun
Chen
Chanyeol
D.O.
Kai
Sehun
Eski üyeler
Luhan
Kris
Tao

EXO (Korece: 엑소), Güney Koreli erkek grubu. Grup, S.M. Entertainment tarafından 2011 yılında oluşturuldu ve 2012 yılında on iki üye ile Korece ağırlıklı şarkı söyleyen EXO-K ve Çince ağırlıklı şarkı söylenen EXO-M olmak üzere 2 alt grupla çıkış yaptı. Exo'nun ilk albümü XOXO (2013) ticari anlamda oldukça başarılı oldu ve 28. Golden Disk Ödülleri'nde Disk Daesang ve 15. Mnet Asya Müzik Ödülleri'nde Yılın Albümü ödüllerini aldı. Albüm bir milyondan fazla satış yaparak Exo'yu son on iki yıl içinde en çok satış yapan Koreli sanatçı yaptı. Exo daha sonra yayınladıkları albümlerde de ticari anlamda oldukça başarılı oldu. Üçüncü mini albümleri Overdose (2014) EXO'yu Billboard200 listesinde en yüksek giriş yapan Koreli grup yaptı.[1] 2015 yılında, EXO ikinci albümleri EXODUS ile kendi Billboard rekorlarını kırarak Billboard 200'de en üst sırada olan Koreli sanatçı olarak yeni bir rekora imza attılar[2] EXODUS albümünün öncü teklisi Call Me Baby ile EXO Canadian HOT 100 listesine, PSY dışında giren tek Koreli sanatçı oldu. Dördüncü mini albümleri "Sing for You" bir önceki albümleri EXODUS'un ilk hafta satış rekorunu kırarak ilk haftalarında 267,900 satış yaptı.[3] 2016 Haziran'da EXO üçüncü albümleri Ex'Act'i yayınladı. Ex'Act yayınlandığı hafta 522,372 satış yaparak grubun bir önceki albümü Sing for You ile kırdıkları kendi rekorlarını tekrar kırdı.[4] Grup, Forbes Korea tarafından 2014 ve 2015 yıllarında yılın en güçlü sanatçısı seçildi. 2017 yılında Kış Olimpiyatlarında performans sergilediler.
2014 yılının Mayıs ayında Kris, Ekim ayında Luhan S.M. Entertainment'a gruptan ayrılmak için dava açtı.[5] Nisan 2015'te Tao grup aktivitelerine katılmamaya başladı ve daha sonra Ağustos ayında gruptan ayrılmak için dava açtı. Gruptan ayrılma sebebi S.M. Entertainment'ın ona incinen ayağı için dinlenme zamanı vermemesi ve çalıştırmaya devam ettirmesi olarak biliniyor.[6] Gruptan ayrılmalarından sonra Exo dokuz üyeyle devam etmeye başladı. Temmuz 2016'da Luhan, Kris ve S.M. Entertainment arasındaki davanın sabitleştiği açıklandı: iki idol SM ile sözleşmelerine 2022 yılında kadar devam edecek, Kris ve Luhan, Kore ve Japonya dışında şu anki Çinli şirketleriyle aktivitelerine özgürce devam edebilecek ve S.M. Entertainment ile bağlantılı gelirlerini paylaşacaklar.[7][8] Dazed'ın da içinde olduğu bazı medya kuruluşları EXO'yu "dünyanın en büyük erkek grubu" olarak adlandırmıştır.
exo

dizi önerileri (okul konulu)

btsdaily
Dream High (IMDb Puanı: 7.8)
Bu 2011 yapımı 16 bölümlük Kore dizisinde başrolleri Kim Soo Hyun, Bae Suzy, Ok Taecyeon ve Ham Eun Jung paylaşıyolar. Gerçekçi bir okul dizisi olan Dream High, Kore'deki bir sanat okulunun iç yüzünü ve öğrencilerin ilişkilerini anlatıyor.
dizi önerileri (okul konulu)

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:5
Twenty Twenty Dizi Konusu
Yirmi Yirmi, yetişkin olduklarında karşılaştıkları gerçekçi sorunları paylaşan yirmi yaşındaki çocukların hayalini ve sevgisini anlatıyor. Lee Hyun Jin ve Chae Da Hee tanışır ve kendi sınırlarını oluşturarak birlikte olgunlaşmaya başlar.

kore dizileri

btsdaily
Guardian: The Lonely and Great God (2016-2017)

Kore dizisi deyince akla ilk gelen isimlerden biri olan ve popüler kültürde Goblin ismiyle bilinen bu dizi, biriyle evlenene kadar ölümsüzlük ile lanetlenmiş bir general olan 'Goblin” Kim Shin ile, yıllar önce kurtardığı bir kadının kızı olan 'Goblin gelini” Ji Eun-tak arasındaki dram ile dolu aşk hikayesini anlatır. Ölümsüz Kim Shin, yaşamını yardıma ihtiyacı olanlara yardım ederek sürdürür. Peki Eun-tak Kim Shin'e aşık olduğu zaman, göğsündeki kılıcı çıkarıp onun lanetine ve dolayısıyla hayatına son verebilecek midir?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol