kore dizileri

btsdaily
The King Eternal Monarch (2020)
kore dizileri
IMDb: 8.5

Tür: Dram, romantik, fantastik

Dizi, iki farklı paralel dünyada geçmektedir. İnsanların dünyasında serbest kalan şeytan diğer bir paralel dünyaya geçiş yapmaya çalışmaktadır. Buna karşılık olarak Kore İmparatoru Lee Gon paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışır. Bir diğer paralel dünyada, Güney Kore Cumhuriyeti'nde yaşayan Dedektif Jung Tae-Eul insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya çalışır.

dizi önerileri (okul konulu)

btsdaily
Dream High (IMDb Puanı: 7.8)
Bu 2011 yapımı 16 bölümlük Kore dizisinde başrolleri Kim Soo Hyun, Bae Suzy, Ok Taecyeon ve Ham Eun Jung paylaşıyolar. Gerçekçi bir okul dizisi olan Dream High, Kore'deki bir sanat okulunun iç yüzünü ve öğrencilerin ilişkilerini anlatıyor.
dizi önerileri (okul konulu)

dizi

btsdaily
Romance is a Bonus Book, IMDb puanı: 8.1
dizi
Dizide başarılı ve yakışıklı bir yazar olan Cha Eun Ho'nun çocukluk arkadaşı Kang Dan Yi ile kesişen öyküsü anlatılıyor. Boşanmış ve işsiz bir anne olan Kang Dan Yi, Cha Eun Ho ile aynı şirkette işe başlayınca ikilinin arasında aşk başlayacaktır.

just dance

KORESÖZLÜK
Güney Kore, Güney Gyeongsang Eyaleti, Geoje'de, şehrin ana endüstrisinin gemi yapımı olduğu yerde yer almaktadır. Oradaki gemi inşa sektörü düşüşte.

6 kız aynı liseye gidiyor. Onlar okuldaki dans sporları kulübünün üyeleridir. Amaçları dans sporları yarışmasını kazanmaktır. Bu altı kız Si-Eun ( Park Se-Wan ), Hye-Jin ( Lee Joo-Young ), Na-Young ( Joo Hae-Eun ), Ye-Ji ( Shin Do-Hyun ), Do-Yeon ( Lee Yoo) -Mi ) ve Young-Ji ( Kim Soo-Hyun ).

film

btsdaily
Parasite (2019) - IMDB Puanı: 8,6

Güney Kore sinemasının dünya festivallerinde en çok başarı elde etmiş olan filmi Parasite'dir. Film, yoksulluk içinde yaşayan ve fakir bir hayat süren Kim ailesinin, oldukça zengin ve varlıklı olan Park ailesi ile arasındaki ilginç ve karmaşık hikayeye odaklanmaktadır. Kimliklerini saklayarak Park ailesinin evine yerleşen Kim ailesinin başına bir dizi olay gelir..

big ıssue

KORESÖZLÜK
Paparazzi medyasının çılgın dünyasında ayarlayın. Bir fotoğraf yüzünden, Han Seok-Joo ( Joo Jin-Mo ) en iyi gazete fotoğrafçısı olarak işi ve ailesi de dahil olmak üzere her şeyini kaybeder. Ji Soo-Hyun ( Han Ye-Seul ) bir paparazzi grubunun kötü şöhretli baş editörüdür. Adamı paparazzi fotoğrafçısı olması için işe alır.

merchant kim man deok

KORESÖZLÜK
Man Deok-Kim ( Lee Mi-Yeon ) asil bir sınıfta doğdu, ancak 12 yaşında yetim kaldı. Daha sonra Jeju Adası'nda bir fahişe tarafından evlat edinildi ve fahişe olarak çalıştı. 22 yaşında, Deok-Kim hükümet yetkililerine başvurdu ve kendisini fuhuştan kurtardı ve aynı zamanda asil statüsünü geri aldı. Deok-Kim daha sonra Jeju Adası ile Kore anakarası arasında mal ithal edip ihraç ederek zengin bir tüccar olmaya devam edecekti. 50 yaşına geldiğinde Deok-Kim, Jeju Adası'nda yaşayan en zengin insanlardan biri olacaktı. Şiddetli bir kıtlık daha sonra, nüfusun üçte birinin hayatını alarak adaya çarpacaktı. Bu kıtlık, Deok-Kim'i o kadar çok hareket ettirir ki, adasındaki açlıktan ölmek üzere olan insanları beslemek için tüm mal varlığını satardı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol