ghost

KORESÖZLÜK
Kim Woo-Hyun ( So Ji-Sub ) yüksek rütbeli bir polis memurunun tek oğludur. Woo-Hyun polis akademisine birinci olarak girdi ve akademiden birinci olarak mezun oldu. Bir dedektif olarak daha sonra siber soruşturma departmanına katılır. Woo-Hyun daha sonra siber dünyada saklananların sırlarını ortaya çıkarmak için çalışır.

sea god-denizler imparatoru

koresozluk
'Denizin İmparatoru' Choi In-ho'nun aynı adlı romanından uyarlanan 50 bölümlük bir drama. Drama, Birleşik Shilla Hanedanlığı döneminde (676~935) Doğu Asya denizine ve uluslararası ticarete hakim olan Jang Bo-go'nun (?~846) hayatını anlatıyor.

Jang Bo-go, coğrafi olarak önemli bir deniz yolu olan Wando'ya Cheong-Hae-Jin kurarak korsanları da ortadan kaldırdı. Aynı şekilde Doğu Asya'daki deniz ticaretinin düzenini Dang'dan (Çin) ve Japonya'dan Kuzey Çin denizine dikti.

film

btsdaily
The Man From Nowhere (2010) - IMDB Puanı: 7,8

Aksiyon, dram ve gerilim türündeki filmin yönetmenliği Jeong-beom Lee yaptı. Filmde Tae-sik adında genç bir erkeği etkilemeye çalışan So Mi'nin, annesi uyuşturucu batağındadır ve bir gün uyuşturucu çaldığı için mafya üyeleri tarafından öldürülür. So Mi ise organ kaçakçıları tarafından kaçırılır. Bir zamanlar hapiste de yatmış olan ve şimdi bir rehin dükkanında yalnız yaşayan Tae-sik, So Mi'yi organ kaçakçılarının elinden kurtarmak için büyük bir mücadeleye girişir.

lee min-ho dizileri

minny
2) The Legend of the Blue Sea
The Legend of the Blue Sea

Tür: Komedi, Fantastik, Romantik
Yapım Yılı: 2016
Bölüm Sayısı: 21 Bölüm
IMDb Puanı: 8,1
Kore'nin ilk resmi olmayan tarihi masal koleksiyonuna ait klasik Joseon efsanesinden esinlenen, bir denizkızını yakalayıp kaçıran balıkçı hakkındaki bu dizi; Joseon soylu Kim Dam Ryung (Lee Min Ho) ile Denizkızı Se Hwa (Jun Ji Hyun) arasında geçmektedir.

Ağustos 1598 akşamı Lord Yang, Dam Ryung'a Se Hwa adlı esir denizkızını gösterir. O gecenin ilerleyen saatlerinde Dam Ryung onu okyanusa bırakır ve denizkızı da elini ona uzatır. Günümüz zamanında ise Heo Joon Jae bir dolandırıcıdır. Heo Joon Jae ve denizkızı Se Hwa'yı, geçmişin izleriyle beraber neler bekliyor olacak?

drinking solo

KORESÖZLÜK
Dramanın arka planı, Güney Kore, Seul, Noryangjin'de memurluk sınavlarına hazırlanan insanlar için özel bir enstitü etrafında geçiyor.

Hikaye, farklı nedenlerle tek başına alkol alan insanları ve Jung-Suk ( Ha Seok-Jin ) ile Shin-Ib (Park Ha-Sun) arasındaki romantizmi anlatıyor . Jung-Suk kibirli ama popüler bir eğitmendir ve Shin-Ib çaylak bir eğitmendir. Özel enstitü dünyasında hayatta kalmak için mücadele ediyor.

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:14
To World of My 17:
Odd girl out webtoonundan uyarlanan bu mini dizimizde 17 yaşındaki ana karakterimiz hep hayal ettiği lise arkadaşlık ilişkilerini kurmaya çalışırken olaylar pek istediği gibi gelişmez ve asla arkadaş olmak istemediği okulun en güzel kızlarından oluşan bir arkadaş grubunun içinde bulur kendini

a moment to remember

KORESÖZLÜK
27 yaşındaki moda tasarımcısı Soo-Jin (Son Ye-Jin) kola almak için bir markete girer ancak aldığı kutu kolayı ve cüzdanını markette unutarak oradan çıkar. Kısa bir süre sonra unuttuklarını hatırlayarak markete geri döner. Marketten bir adamın (Jung Woo-Sung) elindeki kutu kola ile çıktığını görür. Kendi kolası olduğunu düşünerek kutu kolayı adamın elinden aldığı gibi bir dikişte bitirir. Daha sonra cüzdanını almak için markete girer ancak market çalışanı ona unuttuğu kutu kolayla birlikte cüzdanını iade eder.

Bir gün Soo-Jin'in babasının sorumlu olduğu inşaat alanına gider ve orada kendi kutu kolasını çaldığını zannettiği adamla karşılaşır. Adamın adının Cheol-Su olduğunu ve orada ustabaşı olarak çalıştığını öğrenir. Bu ikili arasında bir aşk başlar ve sonunda evlenirler. Çiftin hayatı harikadır. Ancak Soo-Jin'in unutkanlıkları daha da artar ve sonunda Alzheimer olduğunu öğrenir.
a moment to remember

blackpink

nisanur
Blackpink, 2016 yılında YG Entertainment tarafından kurulmuş Güney Koreli kız grubudur. Grup Jennie, Lisa, Rosé, Jisoo olmak üzerr 4 kişiden oluşur. 8 Ağustos 2016 tarihinde " Boombayah" ve " Whistle" isimli iki tekliyi içeren Square One isimli mini albüm ile çıkışını yapmıştır.

one more happy ending

KORESÖZLÜK
Han Mi-Mo ( Jang Na-Ra ), Baek Da-Jung ( Yoo Da-In ), Go Dong-Mi ( Yoo In-Na ) ve Hong Ae-Ran ( Seo In-Young ) bir zamanlar idol grubunun üyeleriydi. Melekler.”

Han Mi-Mo şimdi bir yeniden evlilik danışmanlığı işinde temsilci olarak çalışıyor. O da boşanmış. Eski grup arkadaşı Baek Da-Jung da aynı şirkette bir temsilci. Zengin bir adamla evlendi ama evliliği sallantıda. Go Dong-Mi artık bir ilkokul öğretmenidir. O bekar ve yalnız hissediyor. Hong Ae-Ran, bir internet alışveriş merkezinin temsilcisidir. Kadınlar hala arkadaş.

Song Soo-Hyuk ( Jung Kyoung-Ho ) bir muhabir ve bekar bir babadır. Doktor ve bekar bir arkadaşı olan Goo Hae-Joon ( Kwon Yool ) vardır. Song Soo-Hyuk ve Goo Hae-Joon, kadınlarla ilişkiye girer.
one more happy ending

parasite

KORESÖZLÜK
Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...
parasite

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol